М'ясо по-французьки з курячого філе в духовці

М'яке, смачне, соковите, з помідорами та сиром! М'ясо по-французьки з курячого філе запікається в духовці дуже швидко. Смак у нього не гірший, ніж у класичної страви, яка робиться зі свинини. Відмінна святкова страва, яка сподобається всім без винятку!
Інгредієнти
Покрокове приготування
Таким способом можна запікати не тільки курку, а й інше м'ясо: яловичину, телятину, свинину, навіть рибу. Дивіться тільки час приготування, м'ясу треба більше часу, щоб добре пропектися. Роблять також таку страву з фаршем.
Крім помідорів ви можете покласти шар грибів. Якщо це печериці, то просто поріжте чисті гриби на пластини. Якщо це лісові гриби, то попередньо відваріть їх.
Якщо ви зробите одним шаром картоплю, то вам не треба буде готувати додатково гарнір. Для цього чищені бульби наріжте товстими кільцями і трохи їх поваріть, хвилин п'ять після закипання. Попередньо відварена картопля краще пропечеться.
М'ясо по-французьки готують практично в кожній родині, як на вечерю, так і на святковий стіл. І, незважаючи на назву, коріння його сягає недавнього Російського минулого. Придумав цю страву французький кухар, який служив у графа Орлова. Вона являла собою запечені шарами телятину, гриби і картоплю з соусом бешамель під апетитною сирною скоринкою. Поступово зі страви зникли гриби з картоплею, замість бешамеля стали використовувати майонез. Але все одно вона залишилася такою ж смачною і красивою.