ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / М'ясо по-французьки з курячого філе в духовці

М'яке, смачне, соковите, з помідорами та сиром! М'ясо по-французьки з курячого філе запікається в духовці дуже швидко. Смак у нього не гірший, ніж у класичної страви, яка робиться зі свинини. Відмінна святкова страва, яка сподобається всім без винятку!

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
6

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити м'ясо по-французьки з курячого філе? Підготуйте продукти. Ви можете не класти помідори, якщо у вас їх немає, це не обов'язковий інгредієнт. Замість майонезу можете взяти сметану. Сир беріть той, який добре плавиться. Я використовую часниковий порошок замість свіжого часнику, якщо ви захочете свіжий, то візьміть два зубчики.
Крок 2
М'ясо обмийте та обсушіть паперовим рушником. Далі наріжте м'ясо на невеликі шматочки та відбийте їх.
Крок 3
Перекладіть шматочки філе в миску, посипте сіллю і спеціями, додайте часник (сухий або свіжий подрібнений) і добре все перемішайте. Залиште маринуватися, якщо є час, то години на дві. Якщо ні, до десяти хвилин буде достатньо.
Крок 4
Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
Крок 5
На дно відповідної форми викладіть нарізану цибулю шаром. Форму я нічим не змащую.
Крок 6
Наступним шаром викладіть відбите куряче м'ясо.
Крок 7
Далі йде шар помідорів, нарізаних великими кружальцями.
Крок 8
Завершує все шар тертого сиру, змішаного з майонезом. Це мій лайфхак, щоб верхня скоринка не стала надто твердою. Зазвичай роблять шар майонезу, а зверху сир. Спробуйте їх змішати, вийде дуже смачно! Запікайте в духовці до готовності, від 30 до 45 хвилин, орієнтуючись на свою духовку. У мене пеклося при 200°С 40 хвилин.

Таким способом можна запікати не тільки курку, а й інше м'ясо: яловичину, телятину, свинину, навіть рибу. Дивіться тільки час приготування, м'ясу треба більше часу, щоб добре пропектися. Роблять також таку страву з фаршем.
Крім помідорів ви можете покласти шар грибів. Якщо це печериці, то просто поріжте чисті гриби на пластини. Якщо це лісові гриби, то попередньо відваріть їх.
Якщо ви зробите одним шаром картоплю, то вам не треба буде готувати додатково гарнір. Для цього чищені бульби наріжте товстими кільцями і трохи їх поваріть, хвилин п'ять після закипання. Попередньо відварена картопля краще пропечеться.

М'ясо по-французьки готують практично в кожній родині, як на вечерю, так і на святковий стіл. І, незважаючи на назву, коріння його сягає недавнього Російського минулого. Придумав цю страву французький кухар, який служив у графа Орлова. Вона являла собою запечені шарами телятину, гриби і картоплю з соусом бешамель під апетитною сирною скоринкою. Поступово зі страви зникли гриби з картоплею, замість бешамеля стали використовувати майонез. Але все одно вона залишилася такою ж смачною і красивою.

Автор рецепта:
М'ясо по-французьки з курячого філе в духовці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...