ГоловнаРецепти / Щербет з арахісом

Чудовий десерт до чаю! Насолоджуйся смаком дитинства! Побалуйте себе та своїх дітей ласощами, які запам'ятаються на все життя!

Рецепт на:
12 порцій
Час приготування
3 години

Інгредієнти

Порцій:
12
Арахіс 1 стак.
Молоко 1 стак.
Цукор 3.5 стак.

Покрокове приготування

Крок 1
Спочатку беремо 0,5 склянки цукру, висипаємо на суху сковороду, щоб наш щербет зміг набути коричневого кольору. На середньому вогні, помішуючи, доводимо до карамельного кольору (важливо не спалити цукор, інакше він гірчитиме). Одночасно в окремий посуд виливаємо молоко і додаємо туди 3 склянки цукру. Ставимо молоко на маленький вогонь. Щойно прогріється, додаємо приготовану (трохи остиглу) цукрову карамель до молочно-цукрового сиропу.
Крок 2
Суміш може почати пінитися, будьте обережні! Перемішуємо, у процесі майбутній щербет може схопитися в грудку. Не переживайте, потім він розтопиться. Уварюємо суміш 30-40 хвилин на помірному вогні, постійно перемішуючи (особливо наприкінці варіння, не відволікаємося ні на хвилину). Варимо щербет до консистенції густого карамельного соусу або трохи недовареного згущеного молока.
Крок 3
У середньому, щербет буде готовий через годину варіння. Але орієнтуйтеся на особливості своєї техніки та консистенцію. Потім знімаємо щербет із вогню, додаємо розм'якшене вершкове масло. Перемішуємо до однорідної, гладкої консистенції. Арахіс можна обсмажити заздалегідь або підрум'янити на деку, а потім остудити й очистити від лушпиння. Вмішайте підготовлений арахіс у щербет.
Крок 4
Форма, в яку буде вилито домашній щербет, може бути простою або ж фігурною. Дно форми застеліть папером для випікання. Оскільки папір буває різним, краще підстрахуватися і промазати його олією. Далі заливаємо майбутній щербет і переносимо в холодильник для застигання. Коли щербет повністю застиг, його можна подавати до чаю. Приємного апетиту!

Для щербета найкраще використовувати молоко підвищеної жирності або навіть вершки - буде смачніше.

Автор рецепта:
Щербет з арахісом
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...