Без випічки з найдоступніших продуктів! Класичні тістечка Картопля з печива зі згущеним молоком люблять усі - його не тільки смачно їсти, але й дуже легко і швидко готувати! Коли хочеться чогось смачного, коли гості зненацька з'явилися на порозі, та й просто до вечірнього чаювання – цей десерт врятує вас!
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити класичне тістечко Картопля? Підготуйте продукти. Печиво зазвичай береться найпростіше цукрового типу ювілейного, до чаю. Але дуже багато хто робить з тим, що є під рукою: вівсяне, галетне, бісквітне. Я завжди готую лише з традиційним, тому який вийде смак із іншим, не знаю. Згущене молоко вибирайте справжню, без замінників молочного жиру. Те саме стосується й олії. Вийміть його з холодильника заздалегідь, воно має стати м'яким.
Крок 2
Печиво подрібніть будь-яким зручним для вас способом. У мене є зручний великий комбайн, в нього міститься одразу велика кількість продуктів, я подрібнюю в ньому. Хтось віддає перевагу м'ясорубці, так, до речі, робили печиво в моєму дитинстві. А можна обійтися простою качалкою. Складіть печиво в щільний пакет і добре побийте його качалкою. В цьому випадку крихта буде досить великою, що, втім, ніяк не вплине на смак тістечок.
Крок 3
Складіть у миску м'яке вершкове масло та згущене молоко. За допомогою вилки розмішайте до стану крему. Можна, звичайно, взяти і міксер, але в цьому рецепті це не принципово – стан крему може бути будь-яким, це ніяк не вплине на кінцевий результат. А міксер вам ще мити. Замість вилки можете взяти віночок.
Крок 4
Всипте до олійного крему крихту з печива. Перемішайте інгредієнти вилкою до повної однорідності.
Крок 5
Тісто вийде досить густим, його можна ліпити.
Крок 6
Насипте на тарілку какао-порошок. Зліпите з тіста тістечко довгастої форми. Обваляйте його в какао з усіх боків і покладіть пергамент. Взагалі форма у картоплі може бути будь-якою – і овальною, і круглою. Можна зробити їх максимально схожими на картоплю – зліпити нерівні бульби.
Крок 7
Готову шоколадну картоплю положіть у холодильник щонайменше на годину. Олія повинна добре охолонути і застигнути, що зробить тістечка більш твердими. Їх буде зручно та смачніше їсти. Перед подачею картоплю можна прикрасити – кремом, шоколадом, посипками. Я зробила з крему білі крапки, схожі на картопляні паростки.
Готую шоколадну картоплю давно за різними рецептами. Ми її дуже любимо всією родиною. Цей класичний рецепт анітрохи не гірший за інших. Сподобалися пропорції, запам'ятаю їх неодмінно.
У тістечко можна додати столову ложку алкоголю типу коньяку, але це за умови, що його не будуть їсти діти. Тому що тут алкоголь не випарується, а залишиться таким, як є.
Також готують картоплю з додаванням подрібнених горіхів, кокосової стружки, різних ароматизаторів – кориці, ванілі.