• 81 переглядів
Каша рисова на молоці в каструлі класична на молоці

Найсмачніша, найніжніша, як у дитинстві! Готуй і насолоджуйся! Ця класична рисова каша на молоці в каструлі на плиті готується дуже швидко і просто. Настільки, що її цілком можна встигнути зварити, наприклад, дитині на сніданок.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Покрокове приготування
Крок 1
Як зварити класичну рисову кашу на молоці в каструлі? Для початку відміряйте потрібні інгредієнти. Переберіть рис і ретельно промийте його в проточній воді. У мене він круглий. Вважається, що він найкращий саме для варіння каші. Також є думка, що рис краще промивати в п'яти водах або доти, доки остання вода не буде повністю прозорою.
Крок 2
Молоко перелийте в сотейник і доведіть на плиті до кипіння. Для цього бажано використовувати посуд із товстим дном, тоді знижується ймовірність того, що каша знизу підгорить - у гіршому разі або прилипне до дна - у кращому.
Крок 3
Щойно молоко закипить, всипте в каструлю промитий рис, усе добре перемішайте. Вогонь зменшіть до низького або середнього. Слідкуйте за тим, як кипить молоко. Якщо воно занадто бурхливо булькає, ще зменшіть вогонь трохи. Під час варіння періодично перемішуйте кашу, не відходьте від плити далеко.
Крок 4
Додайте в кашу цукор і сіль за смаком. Перемішайте. Якщо у вас цукрозамінник, який не переносить термообробку, можете додати його в уже готову кашу.
Крок 5
Варіть кашу, періодично помішуючи, на повільному вогні, поки рис не звариться, а каша не загусне. На це завжди йде різний час, він залежить від якості плити, каструлі та самого рису. Орієнтуйтеся на зовнішній вигляд і густоту каші. Пробуйте її на смак, перевіряючи, наскільки зварилися рисинки.