ГоловнаРецептиДесерти / Шоколадний мус на десерт

Найсмачніший, оригінальний, на святковий стіл! Цей шоколадний мус робиться не зовсім звичайним способом. Крім іншого, його потрібно збивати міксером. У підсумку він виходить напрочуд повітряним і ніжним, а з алкоголем - ще й пікантним. Найкращий десерт, для жіночих свят особливо!

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
4
Шоколад чорний (гіркий) 300 г
Вода 250 мл
Коньяк (віскі чи бренді) 4 ст. л.
Цукор 4 ст. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити шоколадний мус? Підготуйте інгредієнти. Шоколад беріть гіркий, з мінімальним вмістом какао від 70 %. Замість коньяку можете взяти віскі або бренді. Цукор може бути і коричневий.
Крок 2
Шоколад поламайте на дрібні шматочки.
Крок 3
У сотейник викладіть шоколад, всипте цукор. Влийте воду та коньяк.
Крок 4
Поставте сотейник на середній вогонь. Постійно помішуючи, розтопіть шоколад. Має вийти досить текуча суміш.
Крок 5
Перелийте шоколадну суміш у чашу або миску. Охолодіть до кімнатної температури.
Крок 6
В іншу миску, трохи більшу, викладіть кубики льоду.
Крок 7
Встановіть миску з шоколадом у чашу з льодом, щоб дно рівномірно охолоджувалося.
Крок 8
Збивайте шоколад міксером на середній швидкості. На самому початку збивання нічого не відбувається. Але поступово охолоджуючись, шоколадна суміш почне густіти. Збивати мус потрібно не надто довго, інакше він втратить легкість.
Крок 9
Перекладіть повітряний шоколадний мус у креманки. Поставте мус у холодильник на 30 хвилин.
Крок 10
Перед подачею прикрасьте шоколадний мус збитими вершками та посипте корицею і какао. Приємного апетиту!

Цей шоколадний мус дуже концентрований, незважаючи на те, що в ньому присутня вода. Я використовувала для мусу гіркий шоколад. Мус вийшов не дуже солодкий і не нудотний. Якщо використовуєте темний шоколад, то цукру додавати можна менше, адже темний шоколад і так солодший.
Цей мус не можна використовувати як прошарок для торта, якщо тільки залити корж зверху і зверху більше нічого не додавати. Бо мус надто легкий і важкий корж видавить увесь мус із торта.

Що робити, якщо мус не густіє при збиванні?! Іноді зустрічаю відгуки, що приготовані подібним чином муси густіють погано і не набувають легкості. Якщо у вас, незважаючи на дотримання рецепта, мус не густіє, можна додати розведений у невеликій кількості желатин і вилити при постійному збиванні в шоколадну суміш.

Автор рецепта:
Шоколадний мус на десерт
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...