Шоколадний мус на десерт

Найсмачніший, оригінальний, на святковий стіл! Цей шоколадний мус робиться не зовсім звичайним способом. Крім іншого, його потрібно збивати міксером. У підсумку він виходить напрочуд повітряним і ніжним, а з алкоголем - ще й пікантним. Найкращий десерт, для жіночих свят особливо!
Інгредієнти
Покрокове приготування
Цей шоколадний мус дуже концентрований, незважаючи на те, що в ньому присутня вода. Я використовувала для мусу гіркий шоколад. Мус вийшов не дуже солодкий і не нудотний. Якщо використовуєте темний шоколад, то цукру додавати можна менше, адже темний шоколад і так солодший.
Цей мус не можна використовувати як прошарок для торта, якщо тільки залити корж зверху і зверху більше нічого не додавати. Бо мус надто легкий і важкий корж видавить увесь мус із торта.
Що робити, якщо мус не густіє при збиванні?! Іноді зустрічаю відгуки, що приготовані подібним чином муси густіють погано і не набувають легкості. Якщо у вас, незважаючи на дотримання рецепта, мус не густіє, можна додати розведений у невеликій кількості желатин і вилити при постійному збиванні в шоколадну суміш.