• 35 переглядів
Цукати з гарбуза в духовці в домашніх умовах

Солодко, яскраво, просто, смачно, красиво і корисно! Що можна зробити з гарбуза швидко і смачно? Ось такі чудові гарбузові цукати в духовці. Велика частина часу приготування йде на їхнє охолодження в сиропі, а ви в цей час можете зайнятися іншими справами. Це чудовий спосіб зберегти гарбуз!
Рецепт на:
12 порцій
Час приготування
Інгредієнти
Порцій:
12
Гарбуз 1.5 кг
Цукор 750 г
Горіх мускатний мелений за смаком
Кориця за смаком
Цукрова пудра 1 ст. л.
Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити цукати з гарбуза в домашніх умовах? Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Цукати можна зробити з будь-якого гарбуза. Однак краще брати тих сортів, у яких щільніша м'якоть, в ній менше вологи і вони простіше піддаються сушінню і в'яленню. Зазвичай ці гарбузи дозрівають останніми. Спеції беріть до смаку.
Крок 2
Гарбуз добре помийте, очистіть шкірку і видаліть насіння. Насіння не викидайте - їх можна просушити і їсти, вони дуже корисні. Наріжте м'якоть на кубики приблизно 1х1 см і перекладіть у каструлю. На приготування цукатів такого розміру піде не надто багато часу і готовими буде зручно їсти.
Крок 3
Засипте гарбуз цукром і перемішайте, щоб цукор рівномірно змішався зі шматочками гарбуза. Накрийте кришкою та залиште на 6-10 годин. Якщо у вас мало часу, перемішуйте гарбуз щогодини. Так швидше розчиниться цукор і гарбуз дасть сік. Я лишала на ніч.
Крок 4
За цей час цукор розчиниться і змішається з гарбузовим соком, що виділився. Додайте лимонну кислоту та спеції, перемішайте.
Крок 5
Поставте великий вогонь. Доведіть до кипіння і варіть, поки гарбуз не стане м'яким. Так як всі гарбузи різні і готуються в різних посудах і на різних плитах, точний час сказати складно, тому гарбуз потрібно перевіряти. Вона не повинна зваритися повністю, інакше перетвориться на варення. У мене вистачило 3 хвилини. Повністю остудіть.
Крок 6
Перекладіть гарбуз у друшляк і злийте весь сироп. Закип'ятіть сироп та уваріть протягом 5-7 хвилин.
Крок 8
Повторіть кроки 6 і 7. Потім перекладіть шматочки гарбуза в друшляк і залиште на 1,5-2 години, щоб сироп повністю стек.
Крок 9
Розігрійте духовку до 100 градусів. Викладіть шматочки гарбуза на лист з пергаментом, щоб не злипалися, на відстані один від одного. Сушіть в духовці з відкритими дверцятами протягом 2-3 годин.
Крок 10
Цукати мають зменшитися у розмірі та стати трохи скляними. Акуратно – не перетримайте в духовці, цукати не повинні стати сухими та твердими. Поверхня може залишитися трохи липкою.
Крок 11
Перекладіть цукати на плоску страву або тацю і залиште в кімнаті (вибирайте кімнату, що добре провітрюється і з сухим повітрям) і залиште ще приблизно на добу цукати дійти.
Цукати з гарбуза на смак виходять чимось схожим на курагу. Відразу можна й не зрозуміти, з чого вони зроблені. Рецепт підійде навіть тим, хто гарбуз ніколи не любив. Цукати виходять дуже смачними.