ГоловнаРецептиДесерти / Морозиво з вершків та згущеного молока домашнє

Ніжне, що тане, смачніше за пломбір. З'їдається моментально! Морозиво з вершків і згущеного молока домашнє готується без яєць, що значно прискорює процес. Зробити його дуже просто, впорається і господиня-початківець, і дитина. Додайте улюблений сироп, шоколад, горіхи або ягоди і насолоджуйтеся!

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
4 години

Інгредієнти

Порцій:
4

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити морозиво з вершків і згущеного молока в домашніх умовах? Підготуйте необхідні продукти. Вершки беріть тільки жирні. Їх необхідно буде збити, а збиваються тільки вершки з жирністю мінімум 30%. Перед збиванням вершки краще охолодити (у жодному разі не заморожуйте!), так вони краще зіб'ються.
Крок 2
Почніть збивати вершки на невеликих обертах міксера, потім переходьте на швидкі. Вершки, якщо вони жирні та добре охолоджені, збиваються швидко. Але не перестарайтеся, вершки можуть перетворитися на олію за надто довгого збивання. Як тільки почнуть утворюватися явні сліди від міксера, то зупиніться.
Крок 3
Тепер додайте згущене молоко. Для домашнього морозива беріть хороший, якісний продукт без замінників молочного жиру. Від смаку згущеного молока залежить смак майбутнього морозива.
Крок 4
Знову увімкніть міксер і перемішайте вершки з морозивом. На цьому етапі довго мішати не потрібно - пам'ятайте про перетворення вершків на масло. Просто змішайте все до однорідності.
Крок 5
Перекладіть майбутнє морозиво в контейнер із кришкою і приберіть у морозилку.
Крок 6
Далі треба буде кожні 40 хвилин діставати і перемішувати вершкову масу. Цим ви попередите утворення кристаликів льоду в морозиві. Зробити це треба буде 3-5 разів, на скільки вистачить терпіння і часу. З кожним разом морозиво ставатиме дедалі густішим і твердішим. Залиште його для остаточного заморожування на 6-8 годин. Перед вживанням дістаньте контейнер і залиште на 5-10 хвилин, щоб морозиво стало м'яким. Приємного апетиту!

Морозиво вийшло майже як справжній пломбір за смаком! Вершкове, насичене, солодке. Якщо ви не любитель солодкого, то раджу зменшити згущене молоко до 100, і навіть 80 грам.
За об'ємом вийшло близько 350 мл морозива.
Навряд чи наступного разу додам ванілін, тоді схожість із пломбіром буде ще сильнішою.
А взагалі можна проявити фантазію і зробити морозиво з різними добавками.
Какао або розтоплений шоколад зробить ваше морозиво шоколадним. Тільки беріть гіркий, а то буде дуже солодко.
Можна також додати шматочки фруктів, свіжих або сухих, горіхи, шоколад у вигляді крихти, шматочки печива або вафель, все що вашій душі завгодно!

Автор рецепта:
Морозиво з вершків та згущеного молока домашнє
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...