ГоловнаРецептиДесерти / Моті з рисового борошна в домашніх умовах японський десерт

Яскравий і оригінальний японський десерт, який підкорив увесь світ! Моті - популярне останнім часом тістечко з рисового борошна, яке зовсім не складно приготувати в домашніх умовах. У цьому рецепті воно робиться зі звичайнісінького борошна, яке продається в магазинах. Для начинки береться ягідне асорті.

Рецепт на:
3 порції
Час приготування
45 хвилин
Кухня
Японська

Інгредієнти

Порцій:
3
Для тіста
Вода 180 мл
Для начинки
Сир 70 г
Ягоди 6 шт
Для посипання

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити японське тістечко моті з рисового борошна в домашніх умовах у мікрохвильовці? Підготуйте продукти. Для моті радять брати спеціальне клейке рисове борошно, але цей рецепт чудово виходить і зі звичайнісіньким, яке продається в будь-якому магазині. Барвники у мене гелеві. В якості начинки я вибрала полуницю, лохину і ківі. Для цього рецепта знадобиться мікрохвильовка.
Крок 2
Візьміть миску, яку можна ставити в мікрохвильовку. Влийте в неї воду, всипте цукор. Капніть трохи барвника, колір обирайте на свій смак. Перемішайте до однорідного кольору.
Крок 3
Всипте у воду рисове борошно, перемішайте до однорідності. Має вийти тісто за консистенцією як на оладки. Якщо тісто все ще дуже рідке, то додайте ще трохи борошна.
Крок 4
Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в мікрохвильовку. Я готувала тісто 2 хвилини за потужності 750 Вт. Час і потужність вказані приблизні. Орієнтуйтеся на особливості роботи вашої мікрохвильовки. Детальніше про це можна прочитати в окремій статті, посилання є в кінці рецепта.
Крок 5
Тісто має загуснути, воно стане схожим на пластилін. Воно має збиратися в грудку і не липнути до стінок посуду та рук, але при цьому не має бути занадто "тугим". Якщо за цей час тісто у вас залишиться рідким, то поставте його в мікрохвильовку ще на 15-30 секунд.
Крок 6
Тісто остудіть до теплого стану. Розділіть його на однакову кількість частин. Цей рецепт розрахований на 6 тістечок. Оскільки я роблю три кольори, кожен я ділю на 2 частини. Скачайте зі шматка тіста колобок, трохи вимісіть його на дошці, присипаній кукурудзяним крохмалем. Потім розкачайте в коло, завтовшки кілька міліметрів. Сильно товстим не робіть, бо тоді моті буде важко заліплювати.
Крок 7
Покладіть у центр заготовки трохи сирного сиру, зверху на нього ягоду, попередньо помиту й очищену. Краще підійде дрібна полуниця, великі ягоди розріжте на шматочки.
Крок 8
Зліпіть моті, надавши йому круглої форми, обваляйте в крохмалі.
Крок 9
Аналогічним чином я приготувала моті інших кольорів. Як начинка в одному було ківі, нарізане на шматочки.
Крок 10
І велика ягода лохини. Дрібних можна покласти кілька.
Крок 11
Готові тістечка приберіть на кілька годин у холодильник. За цей час їхня текстура стабілізується, ущільниться, і тістечка збережуть форму.
Крок 12
Подавайте десерт моті до столу. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Моті з рисового борошна в домашніх умовах японський десерт
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...