• 104 переглядів
Бананові чіпси в домашніх умовах у духовці

Легкий, корисний і смачний перекус на всі випадки життя! Бананові чіпси в домашніх умовах дуже просто приготувати в духовці. Залежно від часу сушіння вони будуть в'яленими або хрусткими, як вам більше подобається. Такі чіпси стануть чудовим доповненням до десертів, каш. Ще це непогана закуска.
Рецепт на:
3 порції
Час приготування
2 години 30 хвилин
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити бананові чіпси в домашніх умовах у духовці? Підготуйте продукти. Банани для чіпсів обирайте не дуже стиглі, плоди з коричневими плямами не підійдуть - вони занадто м'які.
Крок 2
Банани добре помийте та обсушіть. Очистіть їх від шкірки та наріжте тонкими пластинками. Що тонші шматочки, то швидше висохнуть чіпси.
Крок 4
Деко змастіть невеликою кількістю рослинної олії або застеліть пергаментом. Кожен шматочок вмочіть у лимонний сік для того, щоб банани не потемніли під час сушіння. Викладіть шматочки бананів в один шар, залишаючи між ними невелику відстань.
Крок 5
Розігрійте духовку до температури 65°С. Я використовувала режим верх-низ. Можна сушити банани з функцією конвекції, так вони висохнуть швидше. Але тоді за ними доведеться постійно стежити, щоб вони не згоріли. Газова духовка для цього рецепта не підійде, ви не зможете утримувати температуру на належному рівні.
Крок 6
Сушіть банани близько двох годин. Дивіться за їхнім станом - вони поступово почнуть віддавати вологу і підсихати. Ви можете прискорити процес сушіння, якщо збільшите температуру до 80°-90°С. Але тоді чіпси вийдуть дуже темними. Замість дека можете взяти відповідну решітку - так банани також підсохнуть швидше.
Мої чіпси вийшли різні - товсті шматочки вийшли трохи м'якими, а ті, що були тонкими, стали твердими. На смак вони дуже насичені, ароматні та солодкі.