ГоловнаРецептиВипічка / Шоколадний фондан із рідкою начинкою

Дуже швидко, шалено смачно, недорого, оригінально! Шоколадний фондан із рідкою начинкою ви приготуєте максимум за 30 хвилин. Подавайте цей гарячий десерт із кулькою вершкового морозива, щоб гідно оцінити його смак. Ідеальне частування на жіночі свята і романтичні вечори!

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити шоколадний фондан із рідкою начинкою? Легко, швидко та просто. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти. Яйця потрібні великі, добірні. Шоколад бажано хорошої якості з вмістом какао не менше 70%. Борошно беріть вищого ґатунку.
Крок 2
Шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці. Щоб шоколад рівномірно розплавився і не прикипів до стінок, його потрібно періодично перемішувати. Якісний шоколад вийде однорідним, гладким і блискучим.
Крок 3
Вершкове масло також розтопіть і злегка охолодіть.
Крок 4
Влийте ще тепле розтоплене вершкове масло в шоколад.
Крок 5
Гарненько розмішайте до однорідності. Маса має вийти гладка, блискуча.
Крок 6
В окремій мисці з'єднайте яйця, цукор і сіль. Збийте міксером до пишності й однорідності. Важливо, щоб цукор і сіль розтанули, інакше вони опустяться на дно миски й обтяжуватимуть тісто. При цьому маса повинна посвітлішати і зберегти велику кількість бульбашок на поверхні.
Крок 7
У збиту яєчну масу додайте шоколадно-масляну суміш і знову збийте міксером до однорідності.
Крок 8
Борошно просійте з розпушувачем і всипте в шоколадну суміш. Борошна може знадобитися більше або менше, орієнтуйтеся на консистенцію тіста.
Крок 9
Перемішайте тісто за допомогою силіконової лопатки. Має вийти однорідне в'язке, але не дуже щільне тісто.
Крок 10
Формочки для кексів ретельно змастіть вершковим маслом (навіть якщо вони силіконові).
Крок 11
Наповніть формочки шоколадним тістом. У мене тіста вистачило рівно на 6 формочок.
Крок 12
Поставте фондани в попередньо розігріту до 200°С духовку на 8-9 хвилин. Точний час залежить від вашої духовки. Краще взагалі не відходьте далеко від духовки. Адже варто потримати фондани зайву хвилину, і центр кексу пропечеться і з рідкого перетвориться на дуже в'язкий або повністю пропечеться. Коли поверхня злегка підніметься у вигляді шапочки, вийміть кекси з духовки та злегка охолодіть у формі.
Крок 13
Готові фондани перекладіть на блюдо й одразу ж подайте до столу, прикрасивши ягодами та м'ятою. За бажання можете подавати з кулькою ванільного морозива. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Шоколадний фондан із рідкою начинкою
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...