ГоловнаРецептиДесерти / Фондан шоколадний з рідким центром

Найсмачніший, найоригінальніший, найкращий десерт! Шоколадний фондан із рідким центром - це бісквітний кекс, з якого при розрізанні витікає ароматна начинка. І на його приготування у вас піде не більше 30 хвилин – ідеальна випічка на святковий стіл!

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
30 хвилин

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити шоколадний фондан? Підготуйте та відміряйте продукти. Шоколад і масло беріть тільки гарної якості, від їхнього смаку залежить смак десерту.
Крок 2
Шоколад, поламаний на шматочки, і олію покладіть у миску. Поставте на вогонь грітись воду в каструлі. Ми робитимемо водяну лазню. Це означає, що миску з шоколадом треба буде поставити на каструлю з окропом. Тому вибирайте посуд відповідного розміру і не із пластику. Вода не повинна доходити до дна миски. Розтоплюємо шоколад та олію, помішуючи їх лопаткою, до однорідної маси.
Крок 3
Поки топиться шоколад, збийте яйця із цукром. Збивайте міксером до утворення пишної світлої маси.
Крок 4
Додайте в збиті яйця борошно, акуратно перемішайте.
Крок 5
Додати розтоплений шоколад. Він повинен трохи охолонути, але не стати холодним. Перемішуйте акуратно віночком до однорідної маси.
Крок 6
Форму, в якій ви будете пекти фондан, змастіть вершковим маслом. Якщо вона не силіконова, а залізна, то посипте масло зверху борошном або какао, зайве струсіть. Розлийте тісто рівномірно за формами. Дуже воно не підніметься, тому багато залишати місця не обов'язково.
Крок 7
Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте форму з тестом дбати. Я пекла фондан 8 хвилин, але у вас може піти більше-менш часу. Зверху має утворитися скоринка і такі кратери. Далі пекти не рекомендую, інакше начинка не буде рідкою. Орієнтуйтесь на свою духовку та зовнішній вигляд кексів. Виймаємо готовий фондан із духовки. Подавайте його у гарячому вигляді. Смачного!
З цієї кількості продуктів вийшло 6 кексів. Готувати фондан дуже просто! Потрібно лише врахувати деякі нюанси. Обов'язково добре збийте яйця до збільшення об'єму в два рази. Не збільшуйте час випікання! Дочекайтесь, щоб на поверхні кексу з'явилася плівочка – цього буде достатньо. Готують фондан також із білим шоколадом. Зверху фондан можна посипати какао чи цукровою пудрою.
Автор рецепта:
Фондан шоколадний з рідким центром
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...