• 58 переглядів
Арахісова паста домашня

Дуже просто, швидко, смачно, легко, на сніданок для сім'ї! Домашня арахісова паста готується простіше простого - сама не очікувала! Вам знадобиться лише три інгредієнти. До того ж вона значно смачніша за магазинну - спробуйте і переконайтеся самі!
Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
1 годину
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити арахісову пасту в домашніх умовах? Дуже просто. Для цього знадобиться всього три інгредієнти зі списку. Арахіс можете взяти вже очищений обсмажений, солоний або несолоний. Якщо берете солоний арахіс, то сіль з інгредієнтів потрібно виключити. Замість цукру можете використовувати цукрову пудру. Цукру можете додати більше на свій смак.
Крок 2
У мене арахіс свіжий неочищений, тому насамперед необхідно його обсмажити й очистити. Обсмажувати можна на сухій сковорідці за постійного помішування на повільному вогні або в духовці. Якщо вибираєте другий спосіб, то висипте горіхи на деко в один шар і поставте в розігріту до 150°С духовку на 25-30 хвилин, періодично перемішуючи.
Крок 4
Вийміть горіхи з духовки і дайте їм охолонути. Після чого можна легко відокремити ядра від лушпиння.
Крок 5
У чашу блендера або кухонного комбайна викладіть очищений арахіс, всипте цукор і сіль (у мене блендер маленький, тому я виклала половину) і почніть збивати.
Крок 6
Спочатку виходить дрібна горіхова крихта. У міру збивання ця суха крихта почне зволожуватися, тому що з арахісу виділяється олія, і збиватися грудочками. Періодично зупиняйте збивання і лопаткою зчищайте масу з боків чаші, щоб вона знову лягла на дно.
Крок 7
Продовжуйте збивати, поки арахіс не перетвориться на пасту. Маса нагріється, виділиться ще більше олії, завдяки чому суміш стане рідкою і більш однорідною. Якщо в процесі подрібнення блендер сильно нагріється, вимкніть його і дайте трохи охолонути. Потім продовжуйте подрібнювати горіхи до потрібної консистенції.
Крок 8
Коли у мене почала виходити однорідна щільна паста, я всипала другу частину горіхів і продовжила збивати до повної однорідності.
Крок 9
Арахісова паста сильно нагрівається і виходить практично повністю однорідною з незначними вкрапленнями дрібної-дрібної горіхової крихти.
У деяких джерелах читала, що арахіс небажано смажити в шкірці. Його потрібно замочити у воді приблизно на 4 години, потім очистити від лушпиння і після обсмажити. Тоді всі шкідливі речовини підуть із самих горіхів і з лушпиння. Не стала заглиблюватися у вивчення цього питання. Але якщо є бажання, погугліть самостійно і виберете найкращий для вас спосіб підготовки горіхів.