• 1 687 переглядів
Філе курки запечене у духовці

Швидко та просто, смачно та ароматно, корисно та легко! Філе курки, запечене в духовці, - ще один варіант приготування білого м'яса. Філе готується у фользі, що залишає його м'яким та соковитим. Таке м'ясо можна подати як гарячу страву, і використовуватиме приготування салатів чи бутербродів.
Рецепт на:
2 порції
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
2
Покрокове приготування
Крок 1
Як запекти курячі філе в духовці? Підготуйте продукти. Цей рецепт підходить для філе курячої грудки, але взагалі так можна запікати будь-які її частини, необхідно лише змінювати час приготування. Рослинну олію візьміть будь-яку, яку любите або яка є в наявності. Я взяла оливкову. Набір спецій беріть на свій смак, кількість солі можете збільшити або зменшити.
Крок 2
Насамперед приготуйте маринад для філе. Як зробити маринад? Візьміть невелику піалу, всипте в неї всі спеції та сіль. Влийте олію і ретельно перемішайте суміш.
Крок 3
М'ясо обмийте та обсушіть паперовими рушниками. Складіть куряче філе в глибокий посуд і залийте маринадом. Руками утріть маринад у м'ясо з усіх боків. Залишіть курку на столі постояти хвилин 20, щоб вона просочилася маринадом. Якщо у вас є час, то можете накрити миску з м'ясом плівкою та прибрати в холодильник на пару годин – так буде ще смачніше.
Крок 4
Відірвіть від фольги довгий шматок, покладіть на короткий бік одне філе. Повертаючи краї з боків, загорніть м'ясо у фольгу. Зробіть те саме і з другим шматком. Для надійності я замотала кожен шматок ще один шар фольги. Таким чином, сік при запіканні точно не виллється.
Крок 5
Укладіть м'ясо у фользі в жароміцну форму для запікання. Розігрійте духовку до температури 190°С, якщо вона електрична, виберіть режим верх-низ.
Крок 6
Запікайте філе 30-40 хвилин, залежно від їх розміру та особливостей вашої духовки. Згодом дістаньте форму з м'ясом з духовки і дайте охолонути прямо у фользі. Це якщо ви хочете використати його в холодному вигляді. Для гарячої страви подавайте філе з гарніром.
Не запікайте філе довше за вказаний час, воно може стати сухим.