• 267 переглядів
Філе минтая в клярі на сковороді

Неймовірно м'яке і ніжне, так і тане в тру! Філе минтая в клярі на сковороді завжди виходить соковитим і дуже смачним. Від нього не відмовляться ні дорослі, ні діти. Подати його можна з будь-яким гарніром, але найкраще з картоплею.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
40 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Філе минтая 500 г
Яйце куряче 2 шт
Борошно пшеничне 70 г
Сіль 0.5 ч. л.
Перець чорний мелений за смаком
Олія 3 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити філе минтая в клярі на сковороді? Підготуйте зазначені інгредієнти. Для приготування риби в клярі краще брати відразу філе. Якщо ж риба не філірована, то її можна обробити самостійно. Зі спецій я беру чорний мелений перець, можна взяти й інші спеції.
Крок 2
Філе минтая зазвичай продається швидкозаморожене. Для приготування його слід попередньо розморозити. Повністю розморожене філе промийте, дайте стекти зайвій рідині. Поріжте рибу на зручні порційні шматочки - розмір за особистим вибором, але занадто великими їх робити не варто.
Крок 3
У глибокий посуд розбийте сирі яйця, додайте сіль і чорний мелений перець, перемішайте виделкою або вінчиком.
Крок 5
Додайте борошно і замісіть тісто. Тісто на кляр має бути схожим на густу сметану, тому, щоб домогтися потрібної густини, борошно в тісто додавайте частинами, можливо, вам знадобиться борошна менше або більше, ніж зазначено.
Крок 6
Виделкою беріть шматочки підготовленої риби, опускайте в кляр, щоб він повністю покрив рибу з усіх боків.
Крок 7
Сковороду розігрійте з рослинною олією і викладіть на неї рибу в клярі. Смажте на середньому вогні без кришки. Спочатку обсмажте з одного боку до рум'яного кольору, потім акуратно переверніть і обсмажте з іншого боку. Готову рибу викладайте на тарілку з паперовими рушниками, щоб увібралися залишки олії. Обсмажте так усю рибу.