• 2 729 переглядів
Шашлик у маринаді з майонезом і цибулею зі свинини

Найсмачніший, соковитий, м'який - свято щодня! Шашлик у майонезі та цибулею зі свинини, мабуть, найдоступніший і найпростіший у плані маринування. Виходить він дуже ніжним, а спеції та мелені перці додають пікантної нотки. Зберіть рідних і близьких на пікніку, почастуйте їх чудовим шашликами!
Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
5 годин
Інгредієнти
Порцій:
8
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити шашлик у маринаді з майонезом? Підготуйте всі необхідні продукти за списком. Яке м'ясо краще використовувати? Головний і, мабуть, важливий момент - м'ясо має бути свіже, те, яке не піддавалося заморожуванню. Для шашликів ідеально підходить свиняча шия, вона в міру жирна і шашлик із неї виходить м'який і соковитий.
Крок 2
М'ясо промийте під проточною холодною водою, обсушіть серветками і наріжте шматочками середнього розміру. Якщо шматки зробити надто великими, то шашлик важко буде просмажити так, як майонез на вугіллі дуже швидко починає горіти. Якщо ж шматочки зробити занадто маленькими, то готове м'ясо ризикує вийти сухим.
Крок 4
Підготуйте маринад. У глибокій ємності змішайте майонез, мелені перці та трохи солі. Для маринаду краще використовуйте майонез домашнього приготування. Так само я додаю готову приправу для шашлику. Будьте обережні з сіллю, майонез сам по собі солонуватий, а тому додавайте сіль поступово, щоб не отримати в результаті занадто солоний маринад.
Крок 6
Цибулю очистіть від лушпиння та наріжте кільцями. Помніть кільця руками, щоб цибуля пустила сік. Відправте в глибоку чашу або каструлю цибулю та м'ясо.
Крок 7
Ретельно перемішайте, стискаючи цибулю руками, щоб шматочки м'яса максимально опинилися в цибулевому соку.
Крок 8
Додайте майонезний маринад і знову ретельно перемішайте. Накрийте шашлик харчовою плівкою і приберіть у холодильник на кілька годин. Я залишаю зазвичай на ніч.
Крок 10
У цей час м'ясо нанизайте на шампури. Занадто щільно один до одного робити шматочки не варто, так м'ясо буде довше доходити до готовності.
Крок 12
Спостерігайте постійно за мангалом і шашликом. М'ясо, мариноване в майонезі, починає швидко пригорати на сильному жарі.
Крок 13
Дочекайтеся, поки шматочки вкриються золотистим кольором, далі частину вугілля відсуньте за допомогою кочерги або лопатки вбік і досмажте шашлик до готовності на слабкому вугіллі. Завдяки тому, що кожен шматочок ніби "запечатується" на сильному жарі на початку приготування, всередині шашлик залишається максимально соковитим і ніжним.