ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Шашлик у маринаді з майонезом і цибулею зі свинини

Найсмачніший, соковитий, м'який - свято щодня! Шашлик у майонезі та цибулею зі свинини, мабуть, найдоступніший і найпростіший у плані маринування. Виходить він дуже ніжним, а спеції та мелені перці додають пікантної нотки. Зберіть рідних і близьких на пікніку, почастуйте їх чудовим шашликами!

Рецепт на:
8 порцій
Час приготування
5 годин

Інгредієнти

Порцій:
8
Цибуля (велика) 2 шт
Сіль за смаком
Спеції (для шашликів) за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити шашлик у маринаді з майонезом? Підготуйте всі необхідні продукти за списком. Яке м'ясо краще використовувати? Головний і, мабуть, важливий момент - м'ясо має бути свіже, те, яке не піддавалося заморожуванню. Для шашликів ідеально підходить свиняча шия, вона в міру жирна і шашлик із неї виходить м'який і соковитий.
Крок 2
М'ясо промийте під проточною холодною водою, обсушіть серветками і наріжте шматочками середнього розміру. Якщо шматки зробити надто великими, то шашлик важко буде просмажити так, як майонез на вугіллі дуже швидко починає горіти. Якщо ж шматочки зробити занадто маленькими, то готове м'ясо ризикує вийти сухим.
Крок 3
Приблизний розмір шматочків я зазвичай роблю 4-5 см. (з дитячий кулак).
Крок 4
Підготуйте маринад. У глибокій ємності змішайте майонез, мелені перці та трохи солі. Для маринаду краще використовуйте майонез домашнього приготування. Так само я додаю готову приправу для шашлику. Будьте обережні з сіллю, майонез сам по собі солонуватий, а тому додавайте сіль поступово, щоб не отримати в результаті занадто солоний маринад.
Крок 5
Усе дуже добре перемішайте, поки сіль не розчиниться.
Крок 6
Цибулю очистіть від лушпиння та наріжте кільцями. Помніть кільця руками, щоб цибуля пустила сік. Відправте в глибоку чашу або каструлю цибулю та м'ясо.
Крок 7
Ретельно перемішайте, стискаючи цибулю руками, щоб шматочки м'яса максимально опинилися в цибулевому соку.
Крок 8
Додайте майонезний маринад і знову ретельно перемішайте. Накрийте шашлик харчовою плівкою і приберіть у холодильник на кілька годин. Я залишаю зазвичай на ніч.
Крок 9
Розпаліть дрова або вугілля в мангалі, дочекайтеся коли вони прогорять.
Крок 10
У цей час м'ясо нанизайте на шампури. Занадто щільно один до одного робити шматочки не варто, так м'ясо буде довше доходити до готовності.
Крок 11
Викладіть шашлик на мангал.
Крок 12
Спостерігайте постійно за мангалом і шашликом. М'ясо, мариноване в майонезі, починає швидко пригорати на сильному жарі.
Крок 13
Дочекайтеся, поки шматочки вкриються золотистим кольором, далі частину вугілля відсуньте за допомогою кочерги або лопатки вбік і досмажте шашлик до готовності на слабкому вугіллі. Завдяки тому, що кожен шматочок ніби "запечатується" на сильному жарі на початку приготування, всередині шашлик залишається максимально соковитим і ніжним.
Крок 14
Зніміть готовий шашлик з мангала і подавайте поки не охолов!
Автор рецепта:
Шашлик у маринаді з майонезом і цибулею зі свинини
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...