ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Пишний омлет на сковороді

Класичний омлет на сковороді швидко та просто! Класичний рецепт пишного омлету на сковороді! Традиційний рецепт класичного пишного омлету на сковороді. Страва проста і швидка! Відмінно підходить для сімейного сніданку або полуденку, може бути використаний і для дитячого харчування!

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
15 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Молоко 90 мл
Сіль за смаком
Олія 1 ст. л.

Покрокове приготування

Крок 1
Підготуйте усі необхідні продукти. Яйця беріть більше, бажано використовувати домашні яйця - вони не тільки великі, але і мають як правило яскравий жовтогарячий жовток, що надасть готовому омлету гарний колір. Молоко беріть натуральне, не важливо який відсоток жирності у нього буде цілком підійде також і рослинне молоко.
Крок 2
Яйця добре, але акуратно помийте. На шкаралупі яєць міститься дуже багато бактерій. Акуратно вбийте яйця у глибоку миску.
Крок 3
Збийте все вилкою, щоб жовток і білок добре перемішалися.
Крок 4
Влийте молоко. Традиційно вважається, що на одне яйце беруть ту кількість молока, що міститься в половинці шкаралупи від цього яйця. Так що для вимірювання кількості молока можна скористатися і яєчною шкаралупкою. Добре розмішайте масу вилкою.
Крок 5
Посолити омлет. Я використовую звичайну морську сіль, але підійде і сіль із різними добавками. На цьому етапі ви можете додати в омлетну суміш різні смаколики, які вам до душі. Доречна тут буде свіжа та сушена зелень, цибуля, часник. А можливо ви віддаєте перевагу страві ситніші, тоді додавайте шматочки бекону, курки, натертий сир і шматочки помідора. Я ж готую класичний варіант омлету, тож добавок у мене немає.
Крок 6
Підготуйте сковороду, в якій готуватимете омлет. Я використовую чавунне начиння, але це також може бути і сковорода з керамічним або простим антипригарним покриттям. Сковороду змастіть олією. Воно може бути будь-яким рослинним, але обов'язково рафінованим, щоб не пригоряти на сковороді.
Крок 7
Вилийте в сковороду масу омлету. Готуйте на маленькому вогні, т.к. омлет дуже швидко пригорає. Час приготування – близько 8-10 хвилин.
Крок 8
Щоб омлет добре просмажився зверху і був пишним, накрийте кришкою і після зняття з вогню залиште накритим ще хвилин на 5.
Крок 9
Подавайте гарячим омлет. Смачного!
Автор рецепта:
Пишний омлет на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...