ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Омлет із яєць і молока простий на сковороді

Пишний, апетитний, недорогий, на сніданок для всієї родини! Омлет із яєць і молока - ідеальна страва для сімейного сніданку! Щоб він вийшов пишним і смачним, треба знати невеликі секрети. І тоді омлет точно вийде у будь-якої господині!

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
20 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Молоко 100 мл
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити простий омлет із яєць і молока? Підготуйте продукти. Яйця беріть більші, бажано домашні, у крайньому разі СО. Такі яйця не тільки великі, а й, як правило, мають яскраво забарвлений жовток, тому омлет вийде красивого насиченого кольору. Молоко підійде будь-якої жирності.
Крок 2
Яйця добре помийте. Акуратно розбийте їх у мисочку.
Крок 3
Розмішайте яйця виделкою або вінчиком.
Крок 4
Трохи посоліть омлетну суміш. У мене звичайна морська сіль, але це може бути і сіль із різними добавками. Крім солі, ви цілком можете додати й інші свої улюблені трави або приправи: мелений перець, сушений кріп і часник, паприку, хмелі-сунелі. А можливо, ви віддаєте перевагу більш ситному омлету та додасте шматочки бекону, курки, помідорів і солодкого перцю. Також цілком доречною буде і свіжа зелень. Її попередньо помийте, обсушіть і дрібно наріжте.
Крок 5
Влийте в яєчну суміш молоко. Зовсім не обов'язково заміряти мілілітри молока. Вважається, що на кожне яйце в омлеті треба додати ту кількість молока, яка поміщається в половинку шкаралупи від яйця. Тож цілком можете скористатися і шкаралупою.
Крок 6
Перемішайте омлетну суміш до однорідного стану.
Крок 7
Сковорідку, в якій готуватимете омлет, змастіть олією. Це може бути будь-яка рослинна олія для смаження або ж топлене вершкове масло. Сковорідку беріть із жароміцним покриттям. У мене сковорода чавунна - вона підходить для всіх видів страв. Чудово підходить також і посуд із керамічним покриттям. Добре розігрійте сковорідку з олією.
Крок 8
Вилийте омлетну масу в сковороду. Готуйте на маленькому вогні (омлет дуже швидко пригорає!) Якщо омлет не буде пропікатися в серединці, накрийте сковороду кришкою. Омлет буде готовий, коли не залишиться рідких ділянок у всій яєчній масі.
Крок 9
Подавайте омлет гарячим. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Омлет із яєць і молока простий на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...