• 2 957 переглядів
Омлет у духовці з молоком пишний як у дитячому садку

Надзвичайно смачний, простий, найкращий сніданок на кожен день! Пишний омлет у духовці з молоком, як у дитячому садочку, - дуже смачна страва, ідеальна для дитини та дорослого. Зі звичайних продуктів, які є на кожній кухні, приготувати його може навіть господиня-початківець. Доповнюйте овочами або їжте просто так.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
50 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити пишний омлет у духовці? Підготуйте необхідні інгредієнти. Молоко та яйця краще використовувати кімнатної температури, адже в холодній суміші сіль розчиняється погано. Замість двох видів олій можете використовувати для змащування форми та омлету тільки вершкове масло.
Крок 4
Злегка розмішайте суміш вінчиком до однорідності. Сильно збивати суміш не потрібно, особливо не варто використовувати міксер, інакше омлет не підніметься. Взагалі потрібно намагатися розмішувати так, щоб на поверхні утворювалося якомога менше великих бульбашок. Достатньо, щоб білок і жовток з'єдналися з молоком.
Крок 5
Дно та стінки не дуже великої, але досить високої форми для запікання змастіть рослинною олією. Або можете замінити її на вершкове масло. Врахуйте, що від розміру вашої форми безпосередньо залежить товщина готового омлету. Що менша форма і вищі бортики, то пишнішим буде омлет і навпаки. Тому дивіться, яка форма найкраще підійде з тих, що є у вашому арсеналі.
Крок 6
Вилийте у форму яєчно-молочну суміш. Форма має бути заповнена не до самих країв, щоб омлету було куди рости під час випікання. А піднімається він досить сильно - приблизно на третину.
Крок 7
Духовку попередньо розігрійте. Випікайте омлет приблизно 30-40 хвилин за 170-180°С. Духовку під час запікання не відкривайте, інакше омлет опаде. У готового омлету на поверхні має з'явитися золотава скоринка.(!)* (див. нижче) Готовий омлет краще ще 5 хвилин потримати в духовці, що остигає.
Крок 8
Готовий омлет вийміть із духовки та змастіть зверху вершковим маслом. Щоб не пошкодити верхній шар омлету, масло краще розтопіть і наносьте м'яким силіконовим пензликом. При зіткненні з холодним повітрям правильно приготований омлет злегка осідає. Це нормально. А ось якщо він став зовсім тоненьким, як млинець, то це означає, що технологія була на якомусь етапі порушена. Готовий омлет наріжте на шматочки та подайте до столу. Приємного апетиту!