• 4 821 переглядів
Картопля з м'ясом по-французьки в духовці

Найсмачніша, з простих продуктів, для всієї родини! Картопля з м'ясом по-французьки в духовці урізноманітнює повсякденне або святкове меню. Готується вона годину, але вашої роботи від сили 15 хвилин - все інше робить духовка. Це найкращий ситний обід або вечеря в будь-який сезон!
Інгредієнти
Порцій:
5
Мʼясо будь-яке 500 г
Картопля 900 г
Цибуля зелена 20 г
Вершкове масло 20 г
Твердий сир 200 г
Часник 2 зуб.
Вершки 0.5 стак.
Сіль за смаком
Спеції за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як запекти картоплю з м'ясом по-французьки у духовці? Підготуйте для цього потрібні інгредієнти. М'ясо можна використовувати будь-яке. Я готуватиму зі свинини. Для отримання більш дієтичної страви можна використовувати м'ясо індички чи курки. Вершки можна брати не дуже жирні. Достатньо буде 10-15% жирності.
Крок 3
Відбите м'ясо складіть у невелику чашу, посипте сіль та спеції. Додайте подрібнений часник і дайте йому постояти 5-10 хвилин.
Крок 4
Для запікання візьміть будь-яку жароміцну форму. Вона може бути керамічна, скляна чи металева. Я готуватиму в керамічній формі. Дно та боки форми змастіть шматочком вершкового масла та скибочками часнику.
Крок 5
Викладіть у форму всі підготовлені шматочки м'яса. Розподіліть їх рівномірно по всьому дну. Перчики зеленої цибулі наріжте і посипте м'ясом.
Крок 6
Картоплю очистіть від шкірки і промийте в проточній воді від забруднень. Подрібніть так, щоб були тонкі слайси. Це зручно робити кухонним комбайном за наявності відповідної насадки. Перемішайте картоплю із сіллю та спеціями.
Крок 7
Розкладіть картоплю по всій поверхні м'яса. Підготовлені вершки трохи підсоліть і поперчіть. Полийте ними картопля. Вершки додадуть смаку готової страви вершковий смак і зв'яжуть усі інгредієнти між собою.
Крок 8
Поверхню картоплі посипте тертим сиром і поставте форму в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, приблизно на 45-50 хвилин. Час і температура приготування можуть бути іншими. Докладніше про те як правильно підібрати час та температуру запікання читайте у статті. Посилання знаходиться наприкінці рецепту.
Крок 9
Картопля з м'ясом по-французьки готова! Вийміть форму з духовки та подавайте до столу у гарячому вигляді.