• 964 переглядів
Вареники з квашеною капустою

Прості, апетитні, тануть у роті, по-домашньому смачні! Вареники з квашеною капустою – улюблена страва для всієї родини. Тісто за цим рецептом виходить слухняним, легко розкочується, працювати з ним задоволення. Вареники прикрасять повсякденне меню, але і ваші гості не відмовляться від такої смакоти!
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити вареники з квашеною капустою? Спочатку підготуйте необхідні інгредієнти для начинки. Квашену капусту беріть смачну, бажано домашнього приготування, оскільки від цього залежатиме смак майбутніх вареників.
Крок 3
Налийте в сковороду олію. Я використовувала оливкову, але можна взяти рафіновану олію. Добре розігрійте і викладіть нарізану цибулю. Смажте при постійному помішуванні близько 6-7 хвилин, поки цибуля не стане золотистою.
Крок 4
Квашену капусту добре відіжміть від зайвої рідини через кілька шарів марлі або просто руками. Відправте її до цибулі у сковороду. Додайте 2-3 щіпки цукру. Перемішайте. Гасіть на невеликому вогні під кришкою приблизно 25-30 хвилин. Іноді помішуйте. Готову начинку перекладіть у миску і залиште остигати.
Крок 5
Поки начинка остигає, можна замісити тісто. Підготуйте інгредієнти. Борошно беріть найвищого гатунку. Просійте її, щоб наситити киснем. Яйця та вода мають бути кімнатної температури.
Крок 6
У відповідну ємність вбийте яйце, додайте | добавляйте | воду, 1 стіл. л олії. Виделкою змішайте до однорідності і вилийте в муку.
Крок 7
Замішайте круте тісто, що не липне до рук. Оскільки борошно у всіх різне, його кількість може знадобитися більше чи менше, ніж зазначено у рецепті, дивіться по консистенції тесту. Накрийте рушником і залиште на 40 хвилин.
Крок 8
Формувати вареники можна звичним для багатьох способів. Розкачати тісто в коло, вирізати кружечки за допомогою форми. А можна частину тесту скачати в ковбаску завтовшки 1-1,5 см. Нарізати її на шайбочки однакового розміру завтовшки приблизно 6 см.
Крок 9
Далі кожен шматочок тіста обваляйте в борошні і розкотіть на кружечки завтовшки 1-1,5 мм. Чим тонше буде тісто, тим смачнішими будуть вареники. На серединку кожного кружечка покладіть приблизно 1 чайн. л начинки і зліпити краї. Намагайтеся, щоб на краї тіста не потрапила капуста чи жир, інакше тісто погано сліпиться і при варінні вареники розваляться.
Крок 10
Дно каструлі змастіть олією, щоб вареники при варінні не прилипали до дна. Налийте воду (близько 3 літрів) та поставте на вогонь. Коли вода закипить, посоліть (0,5 л). Ложкою створіть у воді вирву, крутіть у напрямку проти годинникової стрілки. Відправте в каструлю вареники (15 шт.). Коли вони закиплять, зменшіть вогонь до мінімального та варіть приблизно 4-6 хвилин. Чим товщі тісто на вареники, тим довше вони варяться.