• 91 переглядів
Філе тріски, запечене в духовці у фользі

Найпростіший спосіб приготування смачного філе тріски! Як запекти соковиту тріску у фользі, щоб вона не була сухою? Легко! Достатньо скористатися цим рецептом. Ви здивуєтеся, наскільки все просто. Страва підходить для швидкої вечері нашвидкуруч.
Рецепт на:
2 порції
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
2
Філе тріски 400 г
Вершкове масло 2 ст. л.
Лимонний сік 0.25 стак.
Цибуля 1 шт
Сіль за смаком
Перець за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як запекти філе тріски у фользі? Для початку добре помийте рибу та обсушіть її. Якщо необхідно, заздалегідь розморозьте її в мікрохвильовці, на нижній полиці холодильника або за кімнатної температури. Філе тріски обробіть на порційні шматки. Фольгу наріжте на квадрати, підігніть краї та викладіть на них рибу. Помийте петрушку, обсушіть її.
Крок 2
Окремо в мисці розтопіть вершкове масло. Я це роблю в мікрохвильовці, але можна й на плиті. Додайте в розтоплене масло лимонний сік, подрібнену зелень петрушки. Додайте також сіль і перець за смаком. Перемішайте.
Крок 3
Поверх філе тріски рівномірно розподіліть підготовлену масляну суміш із зеленню. Слідкуйте, щоб вона не витекла за краї фольги.
Крок 4
Зверху викладіть нарізану кільцями ріпчасту цибулю. Краї фольги підверніть до середини, не закриваючи рибу до кінця. Поставте в попередньо розігріту до 180 гр. духовку на 20-25 хвилин. Враховуйте особливості своєї духовки, коли будете запікати рибу.
Всім відомо, що риба корисна і обов'язково має бути включена в повсякденне меню. Тріска універсальна, має приємний смак і текстуру. А приготована за таким простим рецептом стане ще й частим гостем на Вашому столі.