ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Лазанья класична з фаршем у духовці проста

Смачна, ситна, запашна. Пальчики оближеш! Запекти лазанью класичну з фаршем у духовці зможе навіть господиня-початківець, адже це досить просто і легко. Готове блюдо обов'язково порадує своїм смаком. Оксамитовий та вершковий соус Бешамель робить лазанью дуже ніжною.

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
40 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
6
Основне
Фарш мʼясний (будь-який; можна змішати кілька видів м'яса.) 800 г
Лазанья (8-10 штук) 10 шт
Часник 2 зуб.
Олія 1 ст. л.
Сіль за смаком
Для соусу
Молоко 600 мл

Покрокове приготування

Крок 1
Як запекти просту лазанью класичну з фаршем у духовці? Підготуйте необхідні продукти. Заздалегідь увімкніть духовку на 190 градусів.
Крок 2
Цибулю очистіть і наріжте довільно невеликими шматочками. Щоб цибуля під час нарізання не щипала очі, обмийте її і ніж холодною водою.
Крок 3
На сковороді розігрійте олію та обсмажте на ній фарш і цибулю протягом п'яти хвилин, постійно помішуючи. Потрібно постаратися зробити так, щоб із фаршу не формувалися грудочки в процесі обсмажування.
Крок 4
Часник почистіть і дрібно наріжте. Помідори помийте та наріжте кубиками. З помідора попередньо можна зняти шкірку. Для цього зробіть хрестоподібний надріз на кожному помідорі, залийте їх окропом на одну хвилину, після чого злийте воду. Завдяки цьому шкірку з помідорів зніметься без зусиль. Відправте в сковороду до фаршу з цибулею томатну пасту, нарізані помідори та часник. Додайте сіль за смаком.
Крок 5
Усе добре перемішайте, зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте фарш під закритою кришкою близько 10 хвилин. На цьому етапі можна додати до фаршу дрібку базиліку або інші улюблені спеції.
Крок 6
Поки тушкується фарш, приготуйте соус Бешамель. Для цього в сотейнику на маленькому вогні розтопіть вершкове масло.
Крок 7
Всипте борошно і, безперервно помішуючи вінчиком, злегка його обсмажте на розтопленому маслі.
Крок 8
Поступово влийте молоко, продовжуючи перемішувати масу вінчиком, щоб не утворилося грудочок. Доведіть суміш до консистенції густих вершків, зніміть з вогню й остудіть.
Крок 9
Дно форми для запікання змастіть рослинною олією або застеліть пекарським папером. Залийте дно соусом Бешамель.
Крок 10
Першим шаром викладіть листи для лазаньї. Якщо ви використовуєте маленьку форму, в яку насилу поміщається сухий пласт, то листи краще потримати в киплячій воді близько 2-3 хвилин. Так вони стануть м'якими і податливими, і їх без зусиль можна буде укласти в будь-яку форму, а зайві краї обрізати ножем. Зверху листи знову полийте соусом.
Крок 11
Наступним шаром викладіть фарш і присипте його злегка тертим сиром.
Крок 12
Залейте фарш соусом. Выкладывайте так слои, пока не заполнится форма. Последний слой с листами нужно очень хорошо залить соусом, особенно края, иначе есть вероятность, что лист теста засохнет и пригорит в процессе приготовления.
Крок 13
Завершальним шаром посипте тертий сир.
Крок 14
Відправте лазанью в розігріту до 190-200 градусів духовку на 30-35 хвилин. Орієнтуйтеся на те, що на лазаньї має утворитися апетитна золотава скоринка. Готову страву вийміть із духовки і дайте настоятися близько 10 хвилин. Розріжте лазанью на порції та розкладіть по тарілках. Подавати гарячою. приємного апетиту!
Автор рецепта:
Лазанья класична з фаршем у духовці проста
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...