ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Паста карбонару з беконом та вершками класична

Гордість італійської кухні у вашій тарілці. Легко і просто! Класична паста карбонару з беконом у вершковому соусі настільки універсальна, що підходить під будь-які випадки. Особливо порадує вона квапливих господинь, які не бажають багато часу проводити на кухні. Якісь 20 хвилин і смачне друге готове!

Рецепт на:
3 порції
Час приготування
35 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
3
Сіль 2 ст. л.
Соус
Трави італійські (Якщо немає, можна взяти свою улюблену суміш приправ) 5 г
Сіль за смаком
Бекон 200 г
Вершки (20%) 150 мл
Прикраса
Базилік за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити макарони карбонару з беконом? Для початку зваріть спагетті. Краще готувати їх одночасно із соусом, щоб усе залишалося гарячим. Тобто як тільки поставите варитися макарони, починайте готувати соус. Яку сковороду для пасти карбонар краще використовувати? Сковороду беріть глибоку, з високими стінками, таку, куди поміститься блюдо.
Крок 2
Налийте воду в каструлю, що підходить за обсягом, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Можна відразу використовувати киплячу воду із чайника, це прискорить процес варіння. Якщо накрити каструлю кришкою, вода закипить швидше. Додати сіль. Опустіть спагетті у воду таким чином, щоб вони не ламалися. Нижня частина після намокання стане м'якою, що дозволить занурити у воду макарони по спіралі. Варіть пасту в окропі 6-8 хвилин
Крок 3
Скільки та як правильно варити макарони (пасту)? У класичному вигляді паста має бути в стані аль денте, напівготова, злегка тверда всередині. Час її варіння дуже залежить від складу та виробника. Зазвичай на упаковці вказано приблизно час варіння - орієнтуйтеся на нього. Злийте воду через друшляк, а пасту збризкайте оливковою олією і перемішайте. Можна накрити каструлю кришкою, якщо соус на цей час не готовий.
Крок 4
Підготуйте продукти для соусу. Які вершки краще брати? Я беру вершки 20% жирності, це зробить соус ніжнішим, вершковим. Трави – італійська суміш в ідеалі. Якщо під рукою таких немає, можна взяти свою улюблену суміш приправ. Або обмежитися сушеним розмарином та базиліком.
Крок 5
Як порізати бекон? Скибочки бекону наріжте на шматочки квадратної форми. Підігрійте на сковороді оливкову олію та обсмажте бекон до золотистого кольору на середньому вогні, помішуючи все лопаткою. За бажання оливкову олію можна замінити будь-яким іншим. Слідкуйте, щоб на сковороду не потрапила волога, інакше масло шипітиме. Якщо жир з бекону почав потріскувати і бризкатися, зменшіть вогонь.
Крок 6
Влийте на сковороду вершки, перемішайте. Якщо раніше зменшували вогонь, поверніть його на середній. Гасіть все, помішуючи, протягом однієї хвилини.
Крок 7
Додайте в соус італійські трави, мелений перець та сіль. Перемішайте.
Крок 8
Викладіть пасту в сковороду і обережно перемішайте. Потримайте на вогні страву близько хвилини, щоб усе добре прогрілося. Зніміть сковороду із плити.
Крок 9
Додайте в макарони карбонару сирий жовток і швидко перемішайте так, щоб жовток розійшовся по всій страві. Тут у вас можуть виникнути сумніви щодо використання сирого жовтка. Якщо ви не впевнені у його якості та хочете залишатися спокійними, цей крок можете пропустити. Розкладіть пасту карбонару по тарілках, посипте тертим сиром пармезан до смаку. Прикрасьте блюдо листочком свіжого базиліка та часточками помідорів чері.
Макарони карбонару - моя найулюбленіша страва після поїздки до Італії. Я й до цього любила спагетті (у дитинстві уплітала їх із чорною ікрою, яку батько привозив із відряджень), але в цій поїздці я закохалася в них по-справжньому і назавжди. Ось уже кілька років я замовляю в різних кафе та ресторанах лише Карбонару. І найсмачнішу скуштувала у звичайній кафешці при кінотеатрі десь на Шаболівці. А тепер нарешті приготувала її сама. Мені дуже сподобалося. Майже як в Італії.
Автор рецепта:
Паста карбонару з беконом та вершками класична
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...