ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Гречка з цибулею та морквою на сковороді

Дуже швидко, дуже просто, дуже легко, дуже смачно! Гречка з цибулею і морквою на пательні - це найкращий і найпростіший гарнір для будь-яких м'ясних страв, на приготування якого у вас піде 30 хвилин. Його можна робити до обіду і вечері, подавати не тільки з м'ясом, а й з тушкованими овочами, салатами, соусами.

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
35 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Цибуля (близько 70 гр.) 1 шт
Морква (близько 70 гр.) 1 шт
Олія 40 г
Вода 350 мл
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити гречку з морквою та цибулею в сковороді? Підготуйте всі потрібні продукти за списком. Страва універсальна і проста, тому набір продуктів мінімальний.
Крок 2
Цибулю та моркву очистіть від шкірки й обполосніть під проточною холодною водою. Обсушіть овочі паперовими серветками.
Крок 3
Цибулю наріжте маленькими кубиками, а моркву натріть на тертці з великими зубцями. Як варіант морквину можна нарізати від руки тонкою соломкою.
Крок 4
Розігрійте в сковороді рослинну олію. Сковороду для приготування гречки краще використовувати з товстим дном. Саме в ній овочі не пригорять. Відправте цибулю та моркву обсмажуватися. На сильному вогні, постійно помішуючи, обсмажте овочі до потрібного ступеня. Їх можна злегка пасерувати до прозорості цибулі, або обсмажити до золотистого відтінку. Я обсмажувала близько двох хвилин.
Крок 5
Гречку промийте кілька разів до чистої води. Я зазвичай обполіскую її 2-3 рази. Відправте крупу в сковороду з обсмаженими овочами. Розподіліть рівним шаром і злегка посоліть.
Крок 6
Влийте в сковороду холодну воду. Накрийте кришкою, після закипання зменшіть полум'я до мінімального і готуйте близько 20-25 хвилин.
Крок 7
За цей час крупа вбере воду і гречка дійде до повної готовності.
Крок 8
Ретельно перемішайте готову гречку. За бажанням приправте меленим перцем.
Крок 9
Гречана каша готова!

Гречка унікальний і дуже корисний продукт. Вона містить у собі безліч вітамінів і мінеральних речовин. Приготувати її можна різними способами. Гречана крупа з цибулею та морквою готується неймовірно просто та швидко. З приготуванням цієї страви впорається навіть господиня-початківець.

Таку кашу можна приготувати в дні Великого Посту і урізноманітнити свій раціон ситною і смачною їжею.
Також гречана каша з овочами слугуватиме чудовим доповненням до всіляких м'ясних страв, підлив або овочів.

Автор рецепта:
Гречка з цибулею та морквою на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...