ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Котлети з минтая на сковороді

Апетитні та ситні, для дорослих і дітей! Котлети з минтая на пательні можна легко посмажити нашвидкуруч із доступних будь-якому гаманцю продуктів. Вони настільки смачні, що просто зникають зі столу! Як гарнір ідеально підійде будь-яка картопля.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
35 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4

Покрокове приготування

Крок 1
Як приготувати котлети з минтаю на сковороді? Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Для приготування котлет вибрала філе минтаю без шкіри. Рибу розморозьте, вимийте під проточною водою і вмочіть паперовими рушниками, щоб у фарш не потрапила зайва волога, інакше котлети при обсмажуванні розвалюватимуться.
Крок 2
Мінтай пропустіть через м'ясорубку, через ґрати з найменшими отворами. Бажано зробити це двічі, щоб переконатися у відсутності кісточок у фарші. За бажання, для подрібнення, можна скористатися блендером.
Крок 3
Картоплю вимийте під проточною водою, ретельно втративши шкірку щіткою. Очистіть картоплю за допомогою овочечистки або невеликого гострого ножа. Поріжте бульбу на шматочки і теж пропустіть через м'ясорубку.
Крок 4
Куряче яйце вимийте під проточною водою і вбийте у фарш. Додайте сіль та сушені трави до смаку. Їх можна замінити на дрібно порубану свіжу петрушку чи кріп. Це додасть котлетам ще більше смаку та аромату. Спеції можете вибирати будь-які на ваш смак.
Крок 5
Ложкою перемішайте фарш до однорідності. Риба у всіх виробників різної якості, тому фарш може вийти рідким. Так не повинно бути. Щоб це виправити, просто додайте до фаршу пару столових ложок пшеничного борошна будь-якого сорту.
Крок 6
Сформуйте невеликі котлетки з фаршу минтаю і обсмажте їх на олії на сковороді з антипригарним покриттям. Смажте на середньому вогні приблизно п'ять-сім хвилин до утворення золотистої скоринки. Час обсмажування залежатиме від індивідуальних особливостей варильної панелі та сковороди.
Крок 7
А потім кулінарною лопаткою переверніть котлети з філе мінтаю на інший бік. І знову смажте до золотистої скоринки. Періодично перевіряйте, чи не пригорають котлети. Готові соковиті рибні котлети з минтаю викладіть на тарілку та подавайте до столу. Смачного!

Рибу розморожують так. Її дістають із морозильної камери та перекладають у холодильну камеру на всю ніч. Таким чином, уранці риба вже буде розморожена. Це найправильніший варіант розморожування, який дозволить максимально зберегти структуру м'яса.
Котлети з рибного фаршу зручніше формувати, надівши одноразові рукавички. Адже так руки потім не пахнуть рибою.
Саме за цим рецептом я готую рибні котлети з тріскових порід. Жодного хліба у складі не використовується. Котлети виходять соковиті та неймовірно смачні. Їх легко перевертати, головне щоб фарш був приготовлений правильно.

Автор рецепта:
Котлети з минтая на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...