ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Смажена картопля з цибулею на сковороді

Ситна та дуже смачна страва для обіду чи вечері. Від смаженої картоплі з цибулею на пательні неможливо відмовитися, настільки вона смачна й ароматна. Її можна подати як самостійну страву, доповнивши улюбленим овочевим салатом або як чудовий гарнір до багатьох страв із м'яса, птиці та риби.

Рецепт на:
3 порції
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
3
Олія 30 г
Сіль за смаком
Спеції за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як посмажити картоплю з цибулею на сковороді? Для смаження використовуйте бульби середнього розміру. У жодному разі не беріть позеленілі або підморожені. Хороша картопля має бути рівною, рівномірного кольору і без пошкоджень. Обрану картоплю промийте від землі та очистіть за допомогою овочечистки.
Крок 2
Очищену картоплю промийте в холодній воді. Це змиє зайвий крохмаль, завдяки чому картопля під час смаження не розвалюватиметься.
Крок 3
Потім воду злийте і картоплю трохи обсушіть.
Крок 4
Для смаження візьміть звичайну ріпчасту цибулю. Очистіть її, промийте та наріжте на шматочки.
Крок 5
На гарячу сковорідку з високими бортиками налийте трохи рослинної олії та викладіть нарізану цибулю. Обсмажте цибулю до злегка золотистого кольору. Слідкуйте за тим, щоб вона не підгоріла. Сковорідку для смаження використовуйте ширшу, щоб картопля на ній була якомога тоншим шаром. Таким чином вона просмажиться більш рівномірно і буде саме смажитися, а не тушкуватися.
Крок 6
Потім додайте в сковороду до цибулі нарізану картоплю. Усе добре перемішайте і готуйте на середньому вогні хвилин 15. Час приготування вказаний приблизно і залежатиме від сорту картоплі, розміру сковороди тощо.
Крок 7
Не забувайте в процесі смаження періодично картоплю перемішувати. Дуже зручно це робити дерев'яною лопаткою. Наприкінці готування картоплю посоліть і додайте трохи сухих спецій. Перемішайте акуратно і знімайте з вогню. Подавайте в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Смажену картоплю ніяк не можна віднести до дієтичної страви. Але якщо не зловживати, то іноді можна себе побалувати.
Смажити картоплю можна не тільки на олії. Для цієї мети можна використовувати вершкове масло, сало або смалець. Особливо мені подобається, якщо дуже дрібно нарізати сало й обсмажити його перед додаванням картоплі. З нього виділиться жир, на якому й обсмажуватиметься картопля. При такому обсмажуванні в неї виходить смачна, хрустка скоринка. Рекомендую!

Автор рецепта:
Смажена картопля з цибулею на сковороді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...