ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Перлова каша на воді

Розсипчаста, корисна, ситна, дуже смачна! Перлова каша на воді обов'язково вийде зернятко до зернятка. Головне, врахувати деякі секрети і нюанси, які дадуть змогу швидко і легко зварити таку кашу.

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2

Покрокове приготування

Крок 1
Як зварити перлову кашу на воді в каструлі? Підготуйте всі необхідні продукти. Перлову крупу беріть якісну, від надійного виробника. Ще краще, якщо це буде барлі - вдосконалений різновид перловки. Масло вершкове підійде з жирністю не менше 82,5%.
Крок 2
Крупу перевірте на наявність личинок, сміття та пошкоджених зерен. Добре промийте. Щоб крупа вийшла розсипчастою, треба промивати її доти, доки вода не буде абсолютно прозорою. Перловка вариться досить довго, але для того, щоб процес варіння прискорити, можна замочити крупу на кілька годин у холодній воді. Зручно замочувати на ніч. Потім воду, в якій замочувалася крупа, злийте.
Крок 3
У каструлю для варіння викладіть крупу. Рекомендую використовувати посуд із товстим дном, щоб нічого не пригорало.
Крок 4
Залийте водою. Не раджу використовувати воду з під крана. Найкраще фільтрована або бутильована вода. Залийте водою, щоб вона була вище рівня крупи на 2 см.
Крок 5
Посоліть воду.
Крок 6
Доведіть на середньому вогні до кипіння. Обов'язково знімайте піну.
Крок 7
Потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте посуд, у якому вариться каша, кришкою. Вариться крупа до готовності буде близько 1,5 години. Але якщо ви замочували її попередньо, то час варіння може скоротитися до 30-40 хвилин.
Крок 8
Вода має повністю випаруватися, а перловка має вийти розсипчаста, зернятко до зернятка.
Крок 9
Додайте масло в кашу, дочекайтеся, поки воно розтане, перемішайте, накрийте кришкою і дайте настоятися ще хвилин 10. Для пісного варіанту полийте кашу будь-якою рослинною олією: маслиновою, соняшниковою або будь-якою іншою. Мені найбільше до смаку соняшникова олія із запахом. Нерафінована!
Крок 10
Подавайте одразу кашу до столу, поки вона гаряча. Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Перлова каша на воді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...