ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Печінка свиняча на сковорідці смажена з цибулею соковита та м'яка

Смачна, ніжна, ароматна та поживна - на обід чи вечерю! Свиняча печінка на пательні смажена з цибулею виходить соковитою і м'якою, головне не перетримати її, інакше вона вийде сухою. Готується дуже швидко і зможе стати чудовим доповненням до будь-якого гарніру, особливо до картопляного пюре. Спробуйте і ви!

Рецепт на:
3 порції
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
3
Олія 30 г
Сіль за смаком
Спеції за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як посмажити соковиту свинячу печінку на сковороді з цибулею? Цибулю використовуйте великого розміру. Очистіть цибулини від лушпиння і промийте в холодній воді, щоб не сльозилися очі під час нарізання. Очищену цибулю розріжте навпіл і наріжте півкільцями.
Крок 2
Як правильно смажити цибулю? У нашому випадку потрібна прозора цибуля, тому розігрійте на сковорідці невелику кількість рослинної олії та попередньо трохи посоліть, викладіть цибулю. Обсмажуйте - пасеруйте цибулю на малому вогні під закритою кришкою до прозорого стану.
Крок 3
Поки смажиться цибуля, підготуйте печінку. Добре промийте її в холодній воді. Обсушіть трохи і наріжте на шматочки, приблизно, одного розміру.
Крок 4
Викладіть печінку в сковорідку до обсмаженої цибулі та перемішайте. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні, періодично помішуючи, хвилин 15-20. Сіль додавайте наприкінці приготування. Зі спеції можна додати трохи чорного меленого перцю. Він не буде перебивати основний смак і аромат страви.
Крок 5
Печінка готується дуже швидко. Якщо шматочки маленькі, то хвилин через 10 можна розламати шматочок. У розрізі він має бути сірого кольору, без крові. Для закріплення потримайте ще кілька хвилин і можна вимикати. Приємного апетиту!

Свиняча печінка смачна і корисна в будь-якому вигляді - хоч у смаженому, хоч у тушкованому. Її вживання підвищує гемоглобін і забезпечує організм корисними мікроелементами. Крім цього, в ній величезна кількість вітамінів-В,А,C,Е,Н і PP. Засвоюється організмом вона дуже легко.
Найголовніше вибрати свіжий правильний продукт. Хороша печінка має гладку і глянсову поверхню і запах схожий на запах м'яса.
Багатьох рекомендують перед приготуванням потримати печінку в молоці. Зайвим це не буде. Молоко просочить печінку, завдяки чому вона стане ніжнішою.
Сварена печінка завжди виходить дуже смачна й ароматна. Для того, щоб отримати ніжніший смак, можна додати трохи сметани або вершків.
Також готову печінку можна використовувати як один з інгредієнтів для приготування салатів. Вона дуже добре в них поєднується.
За бажанням можна додати у страву часник, помідори та зелень.

Автор рецепта:
Печінка свиняча на сковорідці смажена з цибулею соковита та м'яка
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...