ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Класичні вареники з сиром

Ніжні, солодкі та найсмачніші - всі будуть у захваті! Хто засумнівається в тому, що однією з найпопулярніших і найулюбленіших страв у нашій країні є класичні вареники з сиром? Їх люблять і діти, і дорослі, а приготувати їх не складе труднощів. На сніданок, полуденок або вечерю - вони завжди доречні до столу!

Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину

Інгредієнти

Порцій:
6
Для тіста
Вода (теплая) 1 стак.
Сіль 0.25 ч. л.
Для начинки
Сир 350 г
Цукор 3 ч. л.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити класичні вареники з сиром? Для початку підготуйте всі необхідні продукти для тіста. Борошна може піти як більше, так і менше, ніж написано за рецептом. Будете дивитися за тістом. Воду треба підігріти. Борошно попередньо просійте, щоб наситити його киснем. Так тісто вийде ніжнішим. Про борошно та його властивості докладніше можна прочитати в окремій статті, посилання в кінці рецепта.
Крок 2
Візьміть миску, налийте в неї теплу воду. Вода має бути відчутно теплою, так тісто заміситься швидше. Вбийте яйце, додайте сіль. Виделкою збовтайте воду з яйцем, домагаючись однорідного стану.
Крок 3
Почніть по склянці додавати борошно, перемішуючи тісто після кожної порції. Спочатку розмішуйте виделкою, потім, коли тісто почне густіти, рукою.
Крок 4
Третю склянку додавайте вже невеликими порціями. Тісто має зібратися в грудку, але при цьому залишитися м'яким. Важливо на цьому етапі не перекласти борошна, щоб не забити його, інакше можете отримати жорстке і несмачне тісто. Вимішуйте тісто довго, воно повинно забрати в себе все борошно і перестати липнути до рук.
Крок 5
У самому кінці помісіть тісто на дошці. Воно стане абсолютно гладким і не липким. Зберіть тісто в кулю, накрийте його рушником. Залиште тісто на столі на 30 хвилин. За цей час у ньому добре розвинеться клейковина - тісто стане дуже еластичним і податливим.
Крок 6
Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Сир вибирайте смачний, це головний критерій. З вибором сиру допоможе стати за посиланням наприкінці рецепта. Кількість цукру та солі регулюйте на свій смак. Ми любимо солодкі сирні вареники. А є люди, які готують вареники із солоним сиром. Я не додала в сир яйце, бо він у мене сам по собі м'який. Якщо ваш сир сухуватий, то додайте в нього жовток, щоб "зв'язати" начинку.
Крок 7
Покладіть у миску сир. Додайте цукор і сіль. На цьому етапі сміливо пробуйте начинку, регулюючи її за смаком.
Крок 8
Добре перемішайте сир до однорідності та вирішуйте, чи треба додати в нього яйце.
Крок 9
Тісто, що відпочило, розділіть на три частини. Дві залиште під рушником. Третю частину розтягніть у довгу ковбаску. Наріжте її на шматочки. Це один зі способів ліпити вареники. Можете також розкачати тісто в коло, нарізати з нього кружечки та ліпити з них. При моєму способі тісто піде все, без залишку.
Крок 10
Кожен шматочок розкачайте в кружечок. Трошки припиліть дошку борошном, тісто стане трохи липким.
Крок 11
Покладіть на кружок ложку начинки. Зліпіть краї, формуючи вареник. Можете залишити його так, а можете закрутити край фігурно - буде і красиво, і надійніше. Аналогічним чином зробіть усі вареники. Готові вареники складайте на дошку, присипану борошном.
Крок 12
Як варити вареники? Закип'ятіть воду в каструлі. Води має бути багато, щоб їм під час варіння було не тісно. Воду посоліть. Закиньте вареники. Акуратно перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Вареники незабаром спливуть на поверхню. Проваріть їх буквально кілька хвилин. Вийміть вареники шумівкою на тарілку і відразу ж подавайте на стіл. До вареників подають масло, сметану та варення за смаком. Приємного апетиту!

Хороший базовий рецепт. Вдале тісто, з ним легко працювати. Багато що залежить від сиру. Не економте на ньому. Такі вареники можна заморозити про запас. Для цього покладіть їх на дошці в морозилку на кілька годин, а потім, уже тверді, перекладіть у пакети. Зберігати такі вареники можна кілька місяців.

Автор рецепта:
Класичні вареники з сиром
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...