ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Пельмені домашні класичні

Дуже смачні, для всієї родини, на обід та на вечерю! Пельмені класичні домашні хоч і довго готувати, але дуже зручно зберігати. Це ідеальна страва для заморожування. Наліпіть такі, щоб було чим годувати сімейство швидко та без проблем! М'ясна начинка зі змішаного фаршу дуже соковита та смачна.

Рецепт на:
10 порцій
Час приготування
1 годину 10 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
10

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити класичні пельмені? Підготуйте потрібні інгредієнти. Можете взяти вже готовий фарш зі свинини та яловичини, але найкраще зробіть його самі. Цибулю очистіть від лушпиння, помийте і обсушіть.
Крок 2
У глибоку миску перекладіть свинячий фарш та фарш із яловичини.
Крок 3
Очищену цибулю наріжте і прокрутіть у м'ясорубці з дрібними ґратами. Цибулю можете взяти будь-який на ваш розсуд. Але чим більше цибулі, тим готовіший фарш буде соковитішим і м'якшим. Але все залежить від вашого смаку.
Крок 4
Все посоліть, поперчіть і добре перемішайте. На мене краще звичайного чорного меленого перцю немає, але ви можете взяти й білий чи зелений мелений перець. Накрийте миску кришкою і приберіть у холодильник на 30 хвилин, щоб дозріло м'ясо.
Крок 5
Поки м'ясо у холодильнику, зробіть тісто. Для цього в глибоку миску налийте воду кімнатної температури, щоб було комфортно. Розбийте в миску сире яйце, додайте масло, сіль і перемішайте все до однорідної маси.
Крок 6
Просійте в миску до яєць більшу частину борошна і почніть замішувати тісто, підсипаючи потихеньку борошно. Орієнтуйтесь на консистенцію тіста, а не обсяг борошна.
Крок 7
Тісто має бути еластичним, ніжним, не липнути до рук. Готове тісто зберіть у кому і накрийте рушником або плівкою. Залишіть його на кухонному столі на 20 хвилин.
Крок 8
Присипте стіл невеликою кількістю борошна і перекладіть тісто. Розділіть тісто на частини, з кожної скачайте товстий джгут. Потім наріжте їх на невеликі шматочки – за кількістю пельменів. Поки возитиметеся з однією частиною тіста, що залишилося накривайте рушником, щоб воно не підсихало.
Крок 9
Розкачайте нарізані шматочки тіста в тонкі коржики. Бажано, щоб вони були однакові та по можливості круглі.
Крок 10
На кожну розкатану коржик викладіть ложкою м'ясний фарш.
Крок 11
З'єднайте протилежні краї коржика і щільно зліпите їх. Вийдуть такі вареники.
Крок 12
Потім з'єднайте протилежні кінчики кожного вареника і притисніть. У нас виходять ось такі круглі пельмені. Якщо їх зробили багато, то плоску поверхню присипте борошном і покладіть пельмені в один шар і не впритул. Посипте знову борошном і відправте їх у морозилку для заморожування. Після цього розкладіть по пакетах і знову приберіть в морозильну камеру.
Крок 13
Якщо ви не любите або не бажаєте ліпити пельмені вручну, скористайтесь формою для приготування пельменів. І хоч вони втратить свою індивідуальність, але залишаться такими ж смачними.
Крок 14
Коли сім'ї захочеться пельмешек, поставте на плиту каструлю з водою, доведіть воду до кипіння, посоліть. Кладіть у киплячу воду пельмені по одному. Перемішайте обережно та варіть на середньому вогні до готовності.
Крок 15
Смачного!
Приготувати пельмені не так складно, здавалося б. У кожної господині свої секрети та рецепти тіста та фаршу. Але сьогодні ми готуватимемо класичний варіант пельменів з маленькими хитрощами, для смачнішого результату. Звичайно, класичне пельменне тісто зроблено з води, яйця, солі та борошна. Але щоб воно краще розкочувалося і було більш поступливим, ми додаємо в нього рослинне масло. Зовсім небагато, але працювати з ним стане набагато простіше. При замішуванні тіста борошна може знадобитися менше або більше, адже якість борошна різна. Тому при замісі додайте борошно поступово, тісто має бути м'яким, еластичним і при натисканні пальцем залишати слід. І обов'язково дайте тесту полежати протягом 20-30 хвилин, щоб воно дозріло та легше розкочувалося. Для класичних пельменів зазвичай беруться свинина та яловичину у рівних пропорціях.
Автор рецепта:
Пельмені домашні класичні
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...