ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Локшина вок з куркою та овочами

Швидка, легка, проста і дуже смачна вечеря! Локшина вок з куркою та овочами виходить зовсім не сухою (на відміну від звичайних відварених макаронів) завдяки додаванню великої кількості овочів і ароматного соєвого соусу. Думала, що вийде не дуже смачно, але результат мене вразив - це шедевр!

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
45 хвилин
Кухня
Азіатська

Інгредієнти

Порцій:
2
Часник 1 зуб.
Вода 0.5 стак.
Олія 3 ст. л.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити вок із куркою? Приготуйте всі продукти. Насамперед займіться овочами та куркою. Пізніше, коли кура й овочі будуть уже готуватися на сковороді, займіться локшиною удон. Отже, вимийте й почистіть усі овочі, видаліть плодоніжку в перцю й очистіть його від насіння. Моркву найкраще нашаткувати на слайсері тонкою соломкою. Але якщо такого немає, то наріжте її самостійно довгими смужками (3-5см.), товщиною приблизно 2 мм.
Крок 2
Тепер наріжте болгарський перець (можна використовувати будь-який, але з використанням червоного, страва виглядатиме більш барвистою), довгастими нетовстими смужками (3-5см.) за допомогою ножа.
Крок 3
Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками. Зубчик часнику дрібно порубайте ножем або подрібніть за допомогою спеціального преса для часнику. Пір'я зеленої цибулі наріжте невеликими шматочками.
Крок 4
Куряче філе наріжте кубиками приблизно 1см. на 1см.
Крок 5
Тепер у сковороду вок (якщо такої немає, використовуйте сковороду з товстим дном) влийте трохи рослинної олії, після чого викладіть нарізану цибулю і подрібнений часник. Обсмажте їх до легкого золотистого кольору, при цьому постійно помішуючи. Далі додайте в сковорідку овочі, що залишилися, зелену цибулю та куру. Помішуючи, смажте, поки м'ясо не почне підрум'янюватися.
Крок 6
Після чого в сковорідку влийте півсклянки води та соєвий соус, всипте мелений імбир. Перемішайте всі інгредієнти і накрийте сковороду кришкою. Тушкуйте (періодично помішуючи), поки овочі не стануть м'якими, а соус не загусне. За необхідності можна вміст сковороди можна підсолити.
Крок 7
Локшину відваріть у підсоленій воді згідно з інструкцією, зазначеною на упаковці. Після чого відкиньте її на друшляк, щоб стекла зайва вода. Промивати локшину в цьому рецепті не потрібно.
Крок 8
Потім викладіть локшину в сковорідку до тушкованих овочів і кури, добре перемішайте все і протушкуйте ще 3-4 хвилини на слабкому вогні. Спробуйте локшину на смак, за потреби додайте ще трохи солі в страву, після чого знову її перемішайте.
Крок 9
При приготуванні цієї страви використовувалися велика морквина і великий болгарський перець, тому, якщо використовуєте овочі невеликого розміру, можливо, їх знадобиться більше, ніж зазначено в інгредієнтах. Але взагалі, це справа смаку, не бійтеся додавати овочі, бо вони цю страву не зіпсують.
Автор рецепта:
Локшина вок з куркою та овочами
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...