• 88 переглядів
Баклажани тушковані з овочами на сковороді

У процесі приготування користь овочів зберігається! Баклажани тушковані з овочами на сковороді оцінять любителі пісних рагу та ті, хто дотримується принципів вегетаріанства. Це найшвидший рецепт серед подібних. Овочі встигають приготуватися, при цьому зберігають форму та корисні властивості.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
20 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
6
Баклажани 400 г
Кабачки 400 г
Помідори 350 г
Болгарський перець 350 г
Олія 50 мл
Сіль за смаком
Трави італійські за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як згасити баклажани з овочами? Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Баклажани та кабачки беріть молоді, середнього розміру. Вибирайте помідори соковиті, але щільні. М'які плоди погано тримають форму, у процесі нарізки та приготування вони розповзуться у безформну масу та зіпсують зовнішній вигляд страви. Перці смачніші з м'ясистими стінками.
Крок 2
Баклажани та кабачки помийте, обсушіть, видаліть плодоніжки. У кабачка видаліть велике насіння і тверду шкірку, якщо вони є. Наріжте невеликими кубиками.
Крок 3
Намагайтеся всі овочі нарізати шматочками однакового розміру та форми, щоб готове блюдо виглядало акуратно. Болгарський перець помийте, видаліть плодоніжку та насіння, наріжте.
Крок 5
Візьміть широку сковороду з діаметром 24-26 см, щоб вільно помістилися всі інгредієнти. Я взяла менше сковороди, через що було незручно перемішувати овочі. Розігрійте сковороду на великому вогні, вилийте на неї олію. Коли олія розігріється, зробіть вогонь трохи менше та викладіть у сковороду баклажани. Смажте, періодично помішуючи, до легкої рум'яної скоринки. У мене пішло близько чотирьох хвилин.
Крок 6
Потім додайте кабачки, перець та 2-3 столові ложки гарячої води. Води потрібно небагато. Стільки, щоб овочі гасили і не підгоріли, але у воді не плавали. Так вони приготуються швидко та одночасно.
Крок 7
Все перемішайте і тушкуйте приблизно 3-4 хвилини на середньому вогні, поки кабачки не стануть м'якшими. М'якість акуратно перевіряйте вилкою. Не пропустіть цей момент і не перетримайте овочі на вогні, інакше вони розлізуться і загубиться вигляд і смак.
Крок 8
Додати нарізаний помідор. Все перемішайте, посоліть та додайте пряні трави. Гасіть ще кілька хвилин.
Пропорції овочів можна змінювати на свій смак. Однак потрібно зберігати послідовність їх додавання до сковороди: ті, які готуються швидше - насамперед, довше - наприкінці.
Перед подачею до столу готові баклажани з овочами можна додатково приправити оливковою олією та зеленню.
Баклажани тушковані з овочами на сковороді можна подавати як окрему страву або використовувати як гарнір. На мій погляд, вони смачніші за теплі, ніж охолоджені. Я люблю такі овочі у поєднанні із сиром.