• 90 переглядів
Рис на сковороді розсипчастий

Просто, дуже смачно, нашвидкуруч, на кожен день! Розсипчастий рис на сковороді готується з двох інгредієнтів - самої крупи та цибулі. Ідеальний гарнір на будь-які випадки. Хороший ще й тим, що його можна урізноманітнити на свій смак - додаючи інші овочі, гриби, зелень, приправи. Такий швидкий плов без м'яса!
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити рис на сковороді? Підготуйте інгредієнти. Цибулю очистіть від лушпиння і промийте у холодній воді. За допомогою гострого ножа дрібно наріжте цибулю, змочуючи ніж у холодній воді, щоб уберегти очі.
Крок 2
На гарячу сковороду налийте трохи олії і викладіть нарізану цибулю. Обсмажте цибулю до золотистого стану. Періодично помішуйте, щоби не підгорів. Це зручно робити за допомогою дерев'яної лопатки.
Крок 3
Поки смажиться цибуля, підготуйте необхідну кількість рису. Промийте його кілька разів у холодній воді. Потім всю воду злийте, скориставшись друшляком.
Крок 4
Коли цибуля обсмажилася, додайте до неї сковороду промитий рис. Перемішайте та обсмажте всі разом 3-4 хвилини.
Крок 5
Додайте до рису трохи солі та спеції. Для надання рису красивого жовтого кольору можна додати трохи куркуми. Все добре перемішайте.
Крок 6
Влийте в сковороду необхідну кількість гарячої води. Перемішайте та доведіть до кипіння. Потім накрийте кришкою сковороду, зробіть мінімальний вогонь і залиште готуватися приблизно на 10-15 хвилин. Нам потрібно, щоб крупа ввібрала рідину.
Більшість із нас готує рис, просто зваривши його в каструлі. Але чому б не підійти до його приготування по новому – у сковороді?
Такий рис можна використовувати як самостійну страву або гарнір до м'ясних або рибних страв.
При приготуванні рису на стадії обсмажування цибулі можна використовувати й інші овочі, такі як морква, помідори, броколі. Такі овочеві додавання зроблять рис не тільки смачним, а й кориснішим.
Сковороду краще використовувати з товстим дном або з антипригарним покриттям, інакше рис може підгоріти.
Щоб рис не перетворився на кашу, завжди використовуйте пропорцію 1/2 – на одну порцію рису беріть дві порції води.
Для аромату можна додати при приготуванні кілька зубчиків часнику. Але коли рис готовий, їх потрібно витягнути.