ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Картопля часточками запечена в духовці

Елементарно, швидко, бюджетно і дуже смачно! Картопля часточками запечена в духовці - це недорога, ароматна страва, яку можна використовувати як самостійно, так і як гарнір до м'яса або риби. Ви легко приготуєте їх нашвидкуруч, із цим впорається навіть кулінар-початківець.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину 10 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4
Карі за смаком
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як запекти картоплю часточками в духовці? Візьміть продукти за списком. Виберіть 5-6 бульб картоплі середнього розміру. Візьміть рафіновану рослинну (соняшникову або оливкову) олію з високою температурою димлення. Спеції вибирайте будь-які на ваш смак.
Крок 2
Картоплю ретельно промийте зі щіткою під проточною водою, очистіть від шкірки та обсушіть паперовими рушниками від зайвої вологи.
Крок 3
Наріжте бульби невеликими однаковими за розміром часточками.
Крок 4
Викладіть картоплю у форму, посоліть, поперчіть, посипте карі, прованськими травами, збризніть рафінованою олією і добре перемішайте. Можна використовувати готові спеції, призначені для картоплі. У цьому разі обов'язково читайте склад на упаковці. Якщо в ньому вже присутня сіль, враховуйте це, коли будете солити страву, інакше ризикуєте пересолити. Викладіть картоплю у форму для випічки.
Крок 5
Поставте форму в заздалегідь розігріту до 180-200 °С духовку і запікайте картоплю приблизно 1 годину. Смачні картопляні часточки будуть ще підсмаженішими, якщо наприкінці готування (за 10-15 хвилин до кінця запікання) увімкнути гриль або конвенцію. Також пам'ятайте, що духовки у всіх різні, тому час і температура у вас може відрізнятися. Орієнтуйтеся на особливості своєї техніки.
Крок 6
Запечена в духовці картопля вийшла неймовірно апетитною та ароматною. Подавайте картопляні часточки з хрусткою скоринкою в гарячому вигляді до м'яса або риби. Перед подачею картопельку можна посипати подрібненим кропом. Можна полити часниковою олією. Для цього в невеликій посудині змішайте рослинну олію і пропущений через прес часник (2-3 зубчики). Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Картопля часточками запечена в духовці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...