• 113 переглядів
Кабачки з яйцем на сковороді

Дешево, бюджетно, із простих продуктів, для всієї родини! Кабачки з яйцем на сковороді - рецепт швидкої та простої страви, яку можна подати як закуску або як легку самостійну страву. З ним впорається навіть кулінар-початківець. Особливо рецепт буде актуальним у сезон урожаю кабачків.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Кабачки 1 шт
Яйце куряче 1 шт
Борошно пшеничне 2 ст. л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як приготувати кабачки з яйцем на сковороді? Підготуйте продукти. Кабачки для такої страви краще використовувати молоді, у них ніжна шкірка і ще немає серцевини, що сформувалася, з насінням. Кабачки помийте, зріжте кінчики з обох боків. Наріжте кабачки на кружечки завтовшки трохи більше 0,5 сантиметра. Якщо овочі великі, то кружечки краще розрізати на дві частини, щоб було зручніше їх розмістити на сковороді.
Крок 2
У мисочку вбийте куряче яйце, додайте щіпку солі та щіпку чорного меленого перцю. За бажанням можете додати ще якусь приправу, спеції та тертий часник, якщо подобається гострий та пікантний смак. Виделкою або ручним віночком збийте куряче яйце, щоб білок повністю розійшовся, а суміш стала однорідною за консистенцією. У плоску тарілку насипте борошно пшеничне.
Крок 3
На сковороду налийте олію для смаження. Його потрібно налити стільки, щоб шматочки кабачка до половини у висоту знаходилися в олії, добре обсмажувалися і не почали горіти, бо борошно на сковороді за відсутності олії швидко почне горіти та зіпсує смак готової страви. Кожен шматочок кабачка вмочіть у яєчній суміші так, щоб він повністю був нею покритий.
Крок 5
Кабачки в клярі з яйця та борошна викладіть у розігріту олію у сковороду. Обсмажте кожну партію шматочків кабачка на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки, потім переверніть і посмажте з другого боку.
Крок 6
Щоб кабачок вийшов м'яким і соковитим усередині, накрийте сковороду кришкою і потримайте на вогні ще кілька хвилин. Потім зніміть кришку. Але краще цього не робити, інакше хрумка скоринка на кабачках може стати м'якою. Тому шматочки кабачка краще нарізати тонкими кружальцями. Готові кабачки знімайте на тарілку з паперовим рушником – воно вбере зайвий жир.