• 430 переглядів
Як варити розсипчастий булгур на гарнір у каструлі на воді

Незвичайний, смачний та універсальний - легко готувати! Розсипчастий булгур, зварений на гарнір, додасть різноманітності, коли рис і гречка набридли. Люблю цю крупу за те, що чудово гармонує зі свіжими, відвареними, тушкованими овочами, з багатьма другими стравами, підходить для супів і закусок. Спробуйте!
Рецепт на:
2 порції
Час приготування
30 хвилин
Покрокове приготування
Крок 1
Як зварити розсипчастий булгур у каструлі? Підготуйте необхідні продукти: знадобиться безпосередньо сама крупа булгур, вода, трохи олії та сіль за смаком.
Крок 3
Викладіть у розігріту олію булгур. Промивати крупу чи не промивати вирішите самі. У деяких джерелах рекомендують все таки промити, у багатьох статтях цей етап пропускають. Максимально правильно буде, мабуть, все-таки промити булгур і потім підсушити його, повернувши йому розсипчастість і тільки потім викласти в розігріту олію.
Крок 5
Залийте обсмажений булгур киплячою водою, тільки робіть це поступово. Не варто відразу, одномоментно, вливати весь об'єм води, тому що почнеться сильне бурління. Налийте трохи води, почекайте, поки вона розійдеться по дну і поступово, частинами, вже вливайте залишок. Посоліть за смаком.
Замість рослинної олії можна використовувати вершкове масло.
У воду, де вариться булгур, для урізноманітнення можна додати трохи томатної пасти, а разом з олією обсмажити прянощі за смаком.
Найбільше булгур схожий на рис, тому плов, приготований на основі булгуру, дасть змогу створити незвичний, проте не менш смачний плов.