ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Як варити розсипчастий булгур на гарнір у каструлі на воді

Незвичайний, смачний та універсальний - легко готувати! Розсипчастий булгур, зварений на гарнір, додасть різноманітності, коли рис і гречка набридли. Люблю цю крупу за те, що чудово гармонує зі свіжими, відвареними, тушкованими овочами, з багатьма другими стравами, підходить для супів і закусок. Спробуйте!

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
30 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Вода 400 мл
Олія 1 ст. л.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зварити розсипчастий булгур у каструлі? Підготуйте необхідні продукти: знадобиться безпосередньо сама крупа булгур, вода, трохи олії та сіль за смаком.
Крок 2
На дно підходящої за об'ємом каструлі з товстим дном налийте рослинну олію, нагрійте її.
Крок 3
Викладіть у розігріту олію булгур. Промивати крупу чи не промивати вирішите самі. У деяких джерелах рекомендують все таки промити, у багатьох статтях цей етап пропускають. Максимально правильно буде, мабуть, все-таки промити булгур і потім підсушити його, повернувши йому розсипчастість і тільки потім викласти в розігріту олію.
Крок 4
Помішуючи, обсмажуйте його до легкого підсушування і невеликого горіхового аромату.
Крок 5
Залийте обсмажений булгур киплячою водою, тільки робіть це поступово. Не варто відразу, одномоментно, вливати весь об'єм води, тому що почнеться сильне бурління. Налийте трохи води, почекайте, поки вона розійдеться по дну і поступово, частинами, вже вливайте залишок. Посоліть за смаком.
Крок 6
Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою каструлю і варіть близько 20-30 хвилин. Готовий булгур має увібрати в себе всю воду, помітно збільшитися в об'ємі, зберегти розсипчастість.

Замість рослинної олії можна використовувати вершкове масло.
У воду, де вариться булгур, для урізноманітнення можна додати трохи томатної пасти, а разом з олією обсмажити прянощі за смаком.
Найбільше булгур схожий на рис, тому плов, приготований на основі булгуру, дасть змогу створити незвичний, проте не менш смачний плов.

Автор рецепта:
Як варити розсипчастий булгур на гарнір у каструлі на воді
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...