• 73 переглядів
Розсипчастий плов із куркою в каструлі на плиті

Дуже смачний, ароматний, без казана - пальчики оближеш! Розсипчастий плов із куркою в каструлі на плиті виходить не гіршим, ніж у казані. Головне, вибрати каструлю з товстим дном. Такий плов стане чудовим варіантом ситної вечері для всієї родини. Спробуйте!
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити домашній плов із куркою в каструлі на плиті? Підготуйте продукти. Щоб плов вийшов розсипчастим, потрібно вибрати правильно рис. Іноді на упаковці вказують "для плову". Якщо такого не знайшли, беріть будь-який довгозерний. У ньому менше крохмалю, і він буде менше злипатися. Детальніше про рис читайте наприкінці рецепта. Куряче м'ясо можна брати з будь-якої частини птиці. Зі спецій беріть кмин, барбарис, шафран, куркуму, перець червоний і чорний, чебрець.
Крок 2
Курку промийте під проточною водою. Якщо вона не оброблена, зріжте м'якоть із кісток, зніміть шкіру. Їх можна застосувати в іншій страві, наприклад зварити бульйон. Наріжте м'ясо на шматочки розміром не більше 2х2 см. Витріть отримані шматочки паперовими рушниками, щоб не залишилося вологи, і під час смаження було менше бризок.
Крок 3
Цибулю очистіть, промийте та наріжте півкільцями. Моркву очистіть, промийте та наріжте соломкою. Така нарізка вважається традиційною для плову.
Крок 4
Розігрійте на середньому вогні в каструлі з товстим дном рослинну олію. Беріть каструлю такого розміру, щоб у ній помістилися всі інгредієнти для плову. Перекладіть нарізану курку і смажте на великому вогні до легкого золотистого кольору. З вибором ідеальної каструлі та олії для смаження допоможуть статті за посиланнями в кінці рецепта.
Крок 5
Переверніть курку на інший бік і додайте в каструлю нарізану цибулю. Перемішайте і смажте 2-3 хвилини.
Крок 6
Потім викладіть у каструлю моркву, перемішайте. Смажте ще 3-4 хвилини, поки морква не стане м'якшою.
Крок 7
Додайте сіль і спеції. Перемішайте і зменшіть вогонь. Закип'ятіть у чайнику воду, вона знадобиться в гарячому вигляді. Запам'ятайте, що з цього моменту і до самої подачі плову, перемішувати його не треба, інакше він перетвориться на кашу.
Крок 8
Промийте рис кілька разів у холодній воді, поки вона не стане прозорою. Так краще вимиються крохмалисті речовини, і плов буде більш розсипчастим. Перекладіть рис поверх м'яса та овочів. Часник очистіть від верхньої оболонки, зубчики залиште неочищеними. Викладіть часник на рис і трохи втопіть у ньому.
Крок 9
Залийте все гарячою водою так, щоб вона на 1,5-2 см була вище рису. Накрийте кришкою каструлю і тушкуйте на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин, поки рис не вбере всю воду. Точний час залежить від сорту рису, обраної каструлі та особливостей роботи вашої плити.
Крок 10
Щоб зайва рідина швидше випарувалася, зробіть у кількох місцях за допомогою лопатки заглиблення до рівня дна каструлі. Якщо в них є ще рідина, значить вода ще повністю не википіла, а якщо рідини немає, сміливо знімайте каструлю з вогню. Накрийте каструлю кришкою і залиште настоятися протягом 10-15 хвилин. Перед подачею плов обов'язково перемішайте, а потім викладіть його на велике блюдо гіркою або кожному порційно. Приємного апетиту!