• 90 переглядів
Вареники на воді з картоплею

Ситні ароматні домашні вареники з картоплею! З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 50 вареників з картоплею. Діаметр моїх заготовок був 7,6 см. Вареники досить великі, тому за моїми мірками на кожну порцію припадає 10 вареників.
Інгредієнти
Порцій:
5
Покрокове приготування
Крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування начинки. Я рекомендую спочатку готувати начинку, а потім уже тісто, тому що спочатку треба відварити саму картоплю, потім приготувати начинку і дати її трохи охолонути.
Крок 2
Картоплю очистіть і відваріть у підсоленій воді до готовності. Щоб картопля швидше відварилася, розріжте її на кілька частин. Можна трохи переварити картоплю, тоді її буде легше потовкти. Коли картопля буде готова, злийте з неї воду і за допомогою картоплем'ялки розштовхніть картоплю в пюре до отримання однорідної маси. Картопляних грудочок залишатися у пюре не повинно.
Крок 3
Цибулю очистіть, наріжте кубиками і обсмажте на олії до золотистого кольору. Цибулю також можна подрібнити за допомогою блендера, але нарізати цибулю не варто. Вареники за розміром невеликі і начинка в них має бути однорідною.
Крок 4
З'єднайте картоплю з обсмаженою цибулею, додавши олію, на якій смажилася цибуля. Так начинка не буде сухою. Приправте до смаку сіллю і перемішайте. Тепер начинка має трохи охолонути. У цей час приготуйте тісто на вареники.
Крок 5
Підготуйте всі інгредієнти для приготування вареників на воді. Це швидкий спосіб замісу тіста не забере більше 30 хвилин. Борошно використовуйте вищого ґатунку, яйце категорії С1, воду необхідно використовувати гарячу, можна навіть окріп, рослинне масло без запаху та дрібну сіль.
Крок 6
Просійте через сито в миску для замісу тіста пшеничне борошно. Борошно краще просіяти двічі, так борошно більше насититися киснем, а це дозволить тесту стати ніжнішим та м'яким. У чисту невелику ємність вбийте куряче яйце, всипте сіль і влийте олію. Акуратно збийте вміст миски за допомогою вилки. Перелийте яєчну суміш, що вийшла, в борошно і перемішайте. Рослинна олія використовується для того, щоб надати тесту еластичність.
Крок 7
Влийте в миску з борошном кип'яток і, щоб не обпалити руки, почніть замішувати тісто ложкою. Коли тісто трохи охолоне і схопиться, продовжіть замішувати тісто руками. Коли з тіста можна буде сформувати кулю, перекладаємо її на присипану мукою робочу поверхню і вимішуємо руками протягом 8-10 хвилин. Тісто має стати еластичним та м'яким і не липнути до рук.
Крок 8
Замішане тісто приберіть у поліетиленовий пакет та дайте йому відпочити 20 хвилин. Ця процедура з пакетом дозволить тесту стати ще м'якшим та еластичнішим.
Крок 9
Через 20 хвилин візьміть 1/3 тіста, викладіть на злегка присипану борошном робочу поверхню, розкачайте в пласт і за допомогою форми (склянки, кільця кондитерського) виріжете кола. У центр кіл викладіть охолоджену картопляну начинку і зліпите вареники, з'єднавши краї. За допомогою китайської палички для їжі вареникам можна надати гарної форми. Виконайте теж саме з тестом і начинкою, що залишилися.
Крок 10
Необхідну кількість вареників можна одразу відварити. Налийте в каструлю воду, доведіть до кипіння, посоліть і відправте в киплячу воду вареники з картоплею. Після того, як вареники випливуть, варіть їх ще протягом 3 хвилин. Готові вареники за допомогою шумівки викладіть на тарілку і за бажанням присипте обсмаженою цибулею, подавайте на стіл зі сметаною. Вареники, що залишилися, заморозьте.
Рецептів їхнього приготування існує багато: тісто готують по-різному і в начинку додатково додають різні інгредієнти. Такі вареники добре приготувати про запас, а при необхідності їх залишиться тільки відварити, і гаряча смачна вечеря готова!