ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Гарбузова каша з рисом на молоці

На сніданок для всієї родини, найсмачніша і найкорисніша! Гарбузова каша з рисом на молоці вариться за цікавою технологією, що унеможливлює прилипання каші до дна і вже тим паче її пригорання. Каша виходить ніжною, розпареною, з приємною в'язкою структурою.

Рецепт на:
2 порції
Час приготування
50 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
2
Вода 50 мл
Молоко 150 мл
Рис 50 г
Вершкове масло (Для подачі) 20 г
Цукор 1 ст. л.
Сіль за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зварити гарбузову кашу з рисом? Підготуйте продукти. Вага гарбуза в інгредієнтах вказана в очищеному вигляді, без шкірки та насіння. Молоко використовуйте натуральне, краще, якщо воно буде сільським, а якщо покупне, то не довгого зберігання. Рис візьміть круглий, на відміну від довгозерного він краще розварюється.
Крок 2
Гарбуз, попередньо очищений від шкіри та насіння, наріжте невеликими кубиками. Помістіть його в каструлю досить великого об'єму, щоб молоко не тікало під час варіння.
Крок 3
Додайте до гарбузових кубиків чисту воду, накрийте кришкою, доведіть до кипіння на середньому вогні. Потім вогонь зменшіть і тушкуйте гарбуз приблизно 10 хвилин. Гарбуз має стати м'яким.
Крок 4
До добре розм'якшених шматочків гарбуза влийте молоко, додайте цукровий пісок, сіль. Якщо любите, можете покласти прянощі: трохи кориці меленої, ваніль натуральну або ванільний цукор, тертий мускатний горіх.
Крок 5
Доведіть до кипіння, і ось тут дуже важливий момент! Рівномірно розсипте рис по поверхні суміші гарбуза з молоком, НЕ ПЕРЕМІШУЮЧИ! Цей прийом дозволить каші не пригоріти. Так рис і залишайте!
Крок 6
Накрийте каструлю кришкою і варіть кашу на найслабшому вогні близько 30 хвилин, до повної готовності рису.
Крок 7
Тепер можете перемішати готову кашу. М'які шматочки гарбуза за допомогою столової ложки можна розім'яти в пюре, тоді каша вийде яскравого однорідного кольору, а можна залишити як є, рис із вкрапленням гарбузових скибочок. Під час подачі готову кашу можна присмачити вершковим маслом, доповнити ароматним медом, згущеним молоком, сухофруктами (солодкими родзинками, в'яленою вишнею або журавлиною), м'якими горіхами (волоськими або кеш'ю).
Автор рецепта:
Гарбузова каша з рисом на молоці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...