• 186 переглядів
Їжачки з фаршу з рисом на сковороді з підливою

Швидка, зручна та ситна страва для повсякденного столу! Їжачки з фаршу з рисом на пательні з підливою мені подобаються тим, що в них використовується сирий рис, який одразу кладеться у фарш. Ніякої попередньої підготовки. А фарш можна купити вже в готовому вигляді з будь-якого виду м'яса.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
45 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Свинина 300 г
Яловичина 300 г
Рис 100 г
Цибуля 2 шт
Томатна паста 3 ст. л.
Вода 300 мл
Олія 30 г
Спеції сухі за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити їжачки з фаршу з рисом на сковороді? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Будемо готувати їжачки з двох видів м'яса - свинина та яловичина.
Крок 2
Насамперед необхідно перетворити м'ясо на фарш. Для цього наріжте свинину і яловичину на шматочки і пропустіть через м'ясорубку.
Крок 3
Цибулю очистіть від лушпиння й промийте в холодній воді. Одну цибулину дрібно наріжте та додайте у фарш.
Крок 4
Рис промийте кілька разів у холодній воді, а потім додайте в чашу до фаршу. За смаком додайте трохи солі та спеції.
Крок 5
Усі інгредієнти добре перемішайте до однорідного стану. М'ясна маса буде досить щільною, щоб зліпити кульки.
Крок 6
На пательню для смаження налийте трохи рослинної олії та розігрійте до гарячого стану. Мокрими руками зліпіть із фаршу кульки та викладіть на гарячу сковороду. Обсмажте їх з усіх боків.
Крок 7
Окремо нагрійте іншу сковороду. Другу цибулину дрібно наріжте та обсмажте з додаванням невеликої кількості олії, протягом 2-3 хвилин. Потім додайте до цибулі томатну пасту і прогрійте разом із цибулею ще 1-2 хвилини.
Крок 9
Викладіть м'ясні їжачки в сковорідку до засмажки. Підлийте води та доведіть усе до кипіння. Накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 20-25 хвилин. За цей час рис стане м'яким і збільшиться в розмірі. Рисинки стирчатимуть із м'ясних кульок на всі боки і своїм виглядом нагадуватимуть їжачків. Кількість води можна трохи змінити залежно від того, скільки підливи ви хочете отримати.