ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Їжачки з фаршу з рисом на сковороді з підливою

Швидка, зручна та ситна страва для повсякденного столу! Їжачки з фаршу з рисом на пательні з підливою мені подобаються тим, що в них використовується сирий рис, який одразу кладеться у фарш. Ніякої попередньої підготовки. А фарш можна купити вже в готовому вигляді з будь-якого виду м'яса.

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
45 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4
Рис 100 г
Вода 300 мл
Олія 30 г
Спеції сухі за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити їжачки з фаршу з рисом на сковороді? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Будемо готувати їжачки з двох видів м'яса - свинина та яловичина.
Крок 2
Насамперед необхідно перетворити м'ясо на фарш. Для цього наріжте свинину і яловичину на шматочки і пропустіть через м'ясорубку.
Крок 3
Цибулю очистіть від лушпиння й промийте в холодній воді. Одну цибулину дрібно наріжте та додайте у фарш.
Крок 4
Рис промийте кілька разів у холодній воді, а потім додайте в чашу до фаршу. За смаком додайте трохи солі та спеції.
Крок 5
Усі інгредієнти добре перемішайте до однорідного стану. М'ясна маса буде досить щільною, щоб зліпити кульки.
Крок 6
На пательню для смаження налийте трохи рослинної олії та розігрійте до гарячого стану. Мокрими руками зліпіть із фаршу кульки та викладіть на гарячу сковороду. Обсмажте їх з усіх боків.
Крок 7
Окремо нагрійте іншу сковороду. Другу цибулину дрібно наріжте та обсмажте з додаванням невеликої кількості олії, протягом 2-3 хвилин. Потім додайте до цибулі томатну пасту і прогрійте разом із цибулею ще 1-2 хвилини.
Крок 8
За час смаження цибулі, м'ясні кульки вже встигли обсмажитися з усіх боків.
Крок 9
Викладіть м'ясні їжачки в сковорідку до засмажки. Підлийте води та доведіть усе до кипіння. Накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 20-25 хвилин. За цей час рис стане м'яким і збільшиться в розмірі. Рисинки стирчатимуть із м'ясних кульок на всі боки і своїм виглядом нагадуватимуть їжачків. Кількість води можна трохи змінити залежно від того, скільки підливи ви хочете отримати.
Крок 10
М'ясні їжачки готові! Чудовим доповненням до них стане картопляне пюре.
Крок 11
Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Їжачки з фаршу з рисом на сковороді з підливою
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...