ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Шашлик на мінералці зі свинини

М'який, з хрусткою скоринкою, для теплого пікніка. Шашлик на мінералці зі свинини чудово просочується бульбашками газованої води та стає м'яким і ніжним. У ньому немає зайвих смаків. Тільки аромат тих спецій, які ви вибрали.

Рецепт на:
5 порцій
Час приготування
3 години

Інгредієнти

Порцій:
5
Мінеральна вода (газована) 700 мл
Сіль за смаком
Спеції за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити шашлик на мінералці зі свинини з цибулею? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Свинину вибирайте без кісток. Ідеальним варіантом буде шия. Але можна взяти й окіст. Свинину вимийте в проточній воді, обсушіть і заздалегідь наріжте на шматочки, вирізаючи прожилки, якщо є.
Крок 2
Цибулю очистіть від лушпиння й обполосніть у холодній воді. Потім наріжте півкільцями і помніть її руками. Від цього цибуля стане м'якшою і швидше пустить сік, а значить краще просочить м'ясо.
Крок 3
Для маринування беріть простору чашу, щоб було зручно перемішувати. Викладіть у чашу підготовлену цибулю та нарізане м'ясо. Усе перемішайте.
Крок 4
Залийте м'ясо мінеральною водою. За смаком додайте сіль і спеції. Як спеції можна обійтися тільки меленим перцем. Перемішайте і залиште маринуватися на 1-3 години.
Крок 5
Мариноване м'ясо треба нанизати на шампура. Можна готувати й на решітці.
Крок 6
Викладіть шампура на мангал із гарячим вугіллям. Вогню вже бути не повинно, інакше м'ясо почне горіти. Готуйте м'ясо, рівномірно прокручуючи шампури, до апетитного рум'яного кольору.
Крок 7
Готовий шашлик у маринаді можна подати до столу на шампурах або викласти на тарілку. Доповніть м'ясо свіжими овочами або гарніром із відвареної картоплі. Приємного частування!
Автор рецепта:
Шашлик на мінералці зі свинини
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...