• 30 переглядів
Шашлик на мінералці зі свинини

М'який, з хрусткою скоринкою, для теплого пікніка. Шашлик на мінералці зі свинини чудово просочується бульбашками газованої води та стає м'яким і ніжним. У ньому немає зайвих смаків. Тільки аромат тих спецій, які ви вибрали.
Рецепт на:
5 порцій
Час приготування
3 години
Інгредієнти
Порцій:
5
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити шашлик на мінералці зі свинини з цибулею? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Свинину вибирайте без кісток. Ідеальним варіантом буде шия. Але можна взяти й окіст. Свинину вимийте в проточній воді, обсушіть і заздалегідь наріжте на шматочки, вирізаючи прожилки, якщо є.
Крок 2
Цибулю очистіть від лушпиння й обполосніть у холодній воді. Потім наріжте півкільцями і помніть її руками. Від цього цибуля стане м'якшою і швидше пустить сік, а значить краще просочить м'ясо.
Крок 3
Для маринування беріть простору чашу, щоб було зручно перемішувати. Викладіть у чашу підготовлену цибулю та нарізане м'ясо. Усе перемішайте.
Крок 4
Залийте м'ясо мінеральною водою. За смаком додайте сіль і спеції. Як спеції можна обійтися тільки меленим перцем. Перемішайте і залиште маринуватися на 1-3 години.
Крок 6
Викладіть шампура на мангал із гарячим вугіллям. Вогню вже бути не повинно, інакше м'ясо почне горіти. Готуйте м'ясо, рівномірно прокручуючи шампури, до апетитного рум'яного кольору.