• 6 669 переглядів
Плов із свинини в каструлі на плиті розсипчастий

Незрівнянно смачно, з простих продуктів, на вечерю для сім'ї! Плов зі свинини в каструлі на плиті виходить розсипчастим, ситним та дуже смачним. І готувати його простіше, ніж здається, впорається навіть господиня-початківець. Це найкраща сімейна страва на другу до обіду чи вечері.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину 20 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
6
Свинина 500 г
Рис 250 г
Морква 1 шт
Цибуля 1 шт
Часник 2 зуб.
Лавровий лист 1 шт
Олія 2 ст. л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як приготувати плов зі свинини в каструлі на плиті? Для початку підготуйте потрібні інгредієнти. Для плову зазвичай використовують свинячу м'якоть без кісток. Це може бути окіст, шия, лопатка. У мене окіст.
Крок 3
Рис ретельно промийте до чистої прозорої води. Найкраще використовувати спеціальний пропарений шліфований рис для плову. Він не розварюється та непогано зберігає форму.
Крок 5
Цибулю очистіть. Зазвичай цибулину додають плов в нарізаному дрібними кубиками вигляді. Я ж зазвичай додаю цибулину повністю, а наприкінці викидаю.
Крок 6
У каструлі з товстим дном розігрійте олію. Викладіть свинину та обсмажте на сильному вогні до рум'яної золотистої скоринки. Якщо у вас каструля невелика, то краще обсмажуйте свинину в кілька заходів, щоб з неї виділялося менше вологи. Обсмаження на сильному вогні допоможе запечатати всі м'ясні соки всередині шматочків і свинина збереже соковитість.
Крок 7
Всипте в м'ясо спеції та швидко перемішайте. Для плову бажано не використовувати емальований посуд - в ньому м'ясо та спеції можуть пригоріти та прикипіти на дно. І при спробі відчистити дно можна пошкодити емаль. Краще беріть каструлі з нержавіючої сталі або з антипригарним покриттям.
Крок 8
Викладіть до м'яса моркву та обсмажте, помішуючи, на середньому вогні 2-3 хвилини. Якщо хочете додати цибулину у нарізаному вигляді, її потрібно додавати на цьому етапі разом із морквою.
Крок 9
Влийте в м'ясо склянку окропу, додайте цілу цибулину, якщо раніше не додавали в подрібненому вигляді, і лавровий лист.
Крок 10
Накрийте кришкою каструлю і тушкуйте на невеликому вогні 20 хвилин до м'якості м'яса і випарювання більшої частини рідини.
Крок 11
Зверху на м'ясо висипте промитий рис і розрівняйте. При цьому рис повинен залишатись зверху. Перемішувати з м'ясом не потрібно.
Крок 12
Залийте м'ясо та рис гарячою водою, щоб рис був повністю покритий рідиною на 1 см. У мене води пішло приблизно півтори склянки. Важливо, щоб води було не надто багато, адже в такому разі їй доведеться довше випаровуватись, і рис може розваритися та втратити форму.
Крок 13
Знову накрийте кришкою каструлю і тушкуйте на повільному вогні до випаровування рідини приблизно 25-30 хвилин. У цей час рис не перемішуйте.