• 96 переглядів
Соковиті котлети із фаршу класичні на сковороді

Смачні, ситні, м'які на кожен день. Рум'яні та ніжні, класичні соковиті котлети з фаршу на сковороді відмінно підійдуть на обід чи вечерю. Виходять вони щільні і не розвалюються під час смаження. Подавати котлети можна з будь-яким гарніром.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
4
Фарш м'ясний 700 г
Батон 300 г
Молоко 1 ст. л.
Цибуля 3 шт
Сухарі панірувальні 150 г
Сіль за смаком
Спеції за смаком
Рослинна олія 50 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як приготувати соковиті котлети з фаршу на сковороді? Підготуйте потрібні інгредієнти. Фарш можна використовувати із будь-якого м'яса або змішати кілька видів. Я використовую фарш зі свинини. Викладіть фарш у глибоку миску.
Крок 2
Цибулю очистіть від лушпиння і промийте у холодній воді. Щоб цибуля не щипала очі при нарізці, обмийте її ножем холодною водою. Розріжте цибулю на кілька частин так, щоб вони легко пройшли в м'ясорубку. Пропустіть очищену цибулю через м'ясорубку і додайте її до фаршу.
Крок 3
Батон залийте молоком і залиште його просочуватися. Потім відіжміть хліб від молока і теж пропустіть через м'ясорубку.
Крок 4
Додайте подрібнений батон у миску до фаршу. Додайте сіль та спеції за смаком. Всю масу добре перемішайте. Це зручно робити руками. Маса має стати однорідною.
Крок 5
Готову котлетну масу відбийте. Для цього піднімайте трохи маси та кидайте в чашу. Котлетна маса не повинна бути надто рідкою, при відбиванні вона стане більш однорідною та в'язкою. Ця нехитра процедура зробить готові котлети м'якими та ніжними, при цьому вони будуть досить щільними, щоб не розвалюватися під час смаження. За бажання можна додати яйце, але на мій смак, це робить котлети "гумовими".
Крок 6
В окрему тарілку насипте трохи панірувальних сухарів. Руками візьміть трохи котлетної маси, сформуйте котлету і обваляйте її в панірувальних сухарях.
Крок 7
В антипригарну сковороду налийте трохи олії та розігрійте її до гарячого стану. Викладіть сформовані котлети та обсмажуйте їх на середньому вогні 2-3 хвилини до золотистого кольору. Як правильно вибрати сковороду та масло для смаження ви дізнаєтесь із статей. Посилання є наприкінці цього рецепту.
Коли я беруся за приготування котлет, замішую достатню кількість фаршу для них. Одну частину відразу смажу для сім'ї на обід чи вечерю, а іншу формую котлетами, викладаю на дошку та заморожую. Коли вони замерзнуть, їх можна скласти в пакет. Це дуже зручний спосіб заготівлі напівфабрикатів про запас. При необхідності їх відразу не розморожуючи, можна викладати на гарячу сковороду.