• 54 переглядів
Котлети з курячого фаршу на сковороді

На швидку руку, прості та смачні, на вечерю для всієї родини! Котлети з курячого фаршу на сковороді можна швидко приготувати. За рахунок того, що у фарш додається молоко, вони виходять ніжними, м'якими і дуже смачними. Подавайте їх із будь-яким гарніром, з будь-яким соусом, на свій смак.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
40 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
6
Фарш курячий 500 г
Молоко 100 мл
Яйце куряче 1 шт
Олія 2 ст. л.
Горіх мускатний мелений 0.25 ч. л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити котлети з курячого фаршу? Підготуйте інгредієнти. Фарш із курки можете накрутити самі або купити вже готовий. Куряче яйце вимийте та обсушіть серветками. Хліб може взяти будь-який білий пшеничний, без добавок.
Крок 2
З хліба зріжте кірки. Перекладіть хлібний м'якуш у миску і залийте молоком. Залишіть розмокати. Потім відіжміть.
Крок 3
У сирий курячий фарш додайте віджатий м'якуш, вбийте яйце, всипте горіх мускатний, сіль і перець.
Крок 4
Фарш ретельно вимішайте руками. Якщо фарш виходить занадто рідким (як у мене), то можете додати до нього 1-2 столові ложки борошна і знову добре все вимішайте. Фарш все одно буде липнути до рук, але при смаженні котлети не розпадуться.
Крок 5
З фаршу змоченими у воді руками сформуйте невеликі котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
Крок 6
У сковороді розігрійте олію і обсмажте на ній котлети приблизно по 8-10 хвилин з кожного боку до появи золотистої скоринки. Слідкуйте, щоб котлети не підгоряли і залишалися сирими всередині. Першу раджу розламати та перевірити. Якщо сковороду накрити кришкою, температура підніметься і м'ясо досмажиться до готовності.
При виборі м'ясного магазину завжди приділяйте увагу зовнішньому вигляду курячого фаршу: високоякісний продукт відрізняється ніжним рожевим кольором без сторонніх відтінків. Якщо м'яса помітно потемніло з країв, то фарш вже довгий час лежить на вітрині. Крім того, цілком природно, що вибирати варто охолоджений курячий фарш, адже саме в такому продукті зберігаються всі корисні властивості курятини. У випадку із замороженим напівфабрикатом пам'ятайте, що розморожувати його слід не за кімнатної температури, а в прохолодному місці, щоб процес відтавання проходив поступово.
Важливо, щоб у складі курячого фаршу не було хрящів та кісточок – це говорить про якість продукту.