ГоловнаРецептиДругі гарячі страви / Плов зі свининою в мультиварці

Смачна та проста страва на кожен день для всієї родини. Над пловом зі свининою в мультиварці не треба стояти і чатувати процес приготування. А завдяки кухонній техніці можна приділити більше часу дому та сім'ї. І нагодувати всіх смачно і ситно!

Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину 15 хвилин

Інгредієнти

Порцій:
4
Рис 1 стак.
Олія 30 г
Вода 2 стак.
Сіль за смаком
Спеції за смаком

Покрокове приготування

Крок 1
Як зробити плов зі свининою в мультиварці? Для приготування плову підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рис використовуйте довгозерний. Можна брати пропарений. Плюс такого рису в тому, що він не розварюється. Про тонкощі вибору рису читайте в статті наприкінці цього рецепта. Свинину можна брати будь-яку частину без кісток. Щоб вийшов найбільш м'який смак плову, використовуйте свинину з найменшою кількістю жиру.
Крок 2
Наріжте свинину на невеликі шматочки, приблизно однакового розміру. Якщо м'ясо було заморожене, то, попередньо, його необхідно розморозити. Розігрійте чашу мультиварки до гарячого стану, увімкнувши режим "Смаження" на 30 хвилин. Налийте в чашу рослинну олію. У гарячу олію викладіть нарізану свинину й обсмажуйте до появи золотистого кольору. На початку смаження з м'яса виділиться сік, але він дуже швидко випарується і м'ясо почне підсмажуватися.
Крок 3
Поки м'ясо смажиться, займіться овочами. Цибулю та моркву очистіть від шкірки та подрібніть. Моркву натріть на крупній тертці, а цибулю наріжте. Сильно дрібно різати не треба. Якщо ви любите, щоб овочі були більш відчутні, то можна моркву просто нарізати брусочками.
Крок 4
Подрібнені овочі додайте в чашу до м'яса. Обсмажуйте все разом 3-5 хвилин, періодично помішуючи, щоб нічого не підгоріло. Час приготування у вас може відрізнятися орієнтуйтеся на роботу своєї техніки. Про роботу мультиварок читайте в статті наприкінці цього рецепта.
Крок 5
Рис добре промийте кілька разів у прохолодній воді. Вода після промивань має залишатися прозорою. Усю зайву воду злийте.
Крок 6
Додайте промитий рис у чашу Залийте все гарячою водою. Чому саме гарячою? Це необхідно для того, щоб не було різкого перепаду температури в м'ясі. Інакше воно ризикує стати жорстким. Та й у гарячій воді рис одразу ж починає готуватися. За смаком додайте сіль і спеції для плову. За бажанням, на цьому етапі, можна додати в чашу трохи часнику. Закрийте кришку мультиварки та увімкніть режим "Запікання" на 20 хвилин.
Крок 7
Через заданий час мультиварка подасть звуковий сигнал. Смачний плов у мультиварці готовий! Перемішайте плов і розкладіть по тарілках та подавайте до столу.
Крок 8
Приємного апетиту!
Автор рецепта:
Плов зі свининою в мультиварці
Коментарі
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Поки що цю тему ніхто не прокоментував...