• 53 переглядів
Сочевиця з овочами

Швидка, смачна та поживна страва з червоної сочевиці. Сочевицю з овочами подають свіжоприготовленою, в гарячому вигляді, рясно приправленою свіжою зеленню (петрушкою, кропом або кінзою). Сочевиця унікальний і універсальний продукт, вона підходить людям найрізноманітніших конституцій.
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
40 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
4
Сочевиця червона 200 г
Цибуля ріпчаста 160 г
Морква 160 г
Вода 500 мл
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Куркума за смаком
Паприка мелена за смаком
Петрушка за смаком
Топлене масло 1 ст. л.
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити сочевицю з овочами? Підготуйте необхідні для приготування сочевиці з овочами продукти: сочевицю, цибулю, моркву, болгарський перець, зелень, прянощі. Також знадобиться трохи води (або бульйону, відвару), олії (замість топленого можна взяти олію) і сіль.
Крок 2
Моркву і цибулю почистіть, цибулю наріжте невеликими шматочками, а моркву натріть на крупній тертці.
Крок 5
Додайте подрібнений болгарський перець. Протушкуйте до м'якості. На цьому етапі можна додавати інші овочі, наприклад, кабачки, помідори (без шкірки).
Крок 7
Влийте воду, посоліть. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте на мінімальному вогні 15 хвилин. Сочевиця має стати м'якою і легко розсипатися. Для приготування страви з використанням зеленої сочевиці часу знадобиться більше.
Крок 8
Густоту страви можна регулювати, випаровуючи зайву вологу і додаючи відсутню. У готову страву додайте чисту подрібнену зелень.