• 223 переглядів
Кабачки з фаршем на сковороді

Нашвидкуруч, із простих продуктів, дуже просто і легко! Кабачки з фаршем на сковороді ви приготуєте за 20 хвилин. Це ідеальна швидка гаряча закуска, яку можна готувати, коли гості на порозі. До того ж подавати їх можна різними способами: самі по собі, з гарнірами, овочами, свіжою зеленню.
Рецепт на:
2 порції
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
2
Кабачки 350 г
Фарш мʼясний 250 г
Цибуля 1 шт
Борошно пшеничне 2 ст. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Олія 40 мл
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити кабачки з м'ясним фаршем на сковороді? Насамперед підготуйте всі необхідні продукти. Фарш можна взяти будь-який: курячий, яловичий, свинячий або змішаний. Краще взяти м'ясо і приготувати фарш самим, але можна використовувати готовий покупний. Цибулину візьміть невелику, середнього розміру, а кількість часнику відрегулюйте на свій смак або зовсім виключіть його зі списку продуктів.
Крок 2
Цибулю та часник очистіть від шкірки й обполосніть у холодній воді. Нашаткуйте цибулю максимально дрібно, а часник маленькими кубиками, або пропустіть через часникодавку.
Крок 3
Додайте цибулю з часником до фаршу, посоліть і поперчіть за смаком. На цьому етапі допустимо додати так само улюблені сухі приправи, такі як сухий базилік, орегано або суміш ароматних сушених трав. Ретельно вимісіть фарш і залиште на 5-10 хвилин настоятися.
Крок 4
Кабачок помийте та обсушіть паперовими серветками, щоб позбутися надлишків вологи. Наріжте овоч кружальцями завширшки приблизно 1-1,5 сантиметра.
Крок 5
Виріжте в кожному кружечку кабачка серединку. Зробити це можна за допомогою спеціальної формочки, маленької чарки або ножем. Я скористалася чаркою, так отвори вийшли ідеально рівні і зробити їх виявилося набагато простіше і швидше, ніж звичайним ножем. Злегка посоліть кружечки.
Крок 6
Фарш ще раз добре перемішайте. Наповніть кожен кабачок фаршем. Не набивайте занадто щільно, щоб начинка не була опуклою, інакше в процесі обсмажування вона від'єднається від кабачка, а зовнішній вигляд страви буде не настільки апетитним.
Крок 8
У сковороді з товстим дном розігрійте олію. Про те, як підібрати ідеальну сковорідку, а також як правильно вибрати рослинну олію, читайте в окремих статтях, посилання наприкінці рецепта. Викладіть фаршировані кружальця та обсмажте їх на помірному вогні приблизно 3х-4х хвилин до рум'янцю. Орієнтуйтеся за своєю плитою.
Крок 9
Переверніть кабачки і доведіть до готовності, обсмажуючи ще три-чотири хвилини. Викладіть готові кружечки на паперові серветки, щоб позбутися зайвої олії.
Така страва дуже гарно поєднується зі свіжими овочами чи салатами. Запропонуйте до фаршированих кабачків улюблені соуси та молоду зелень.