• 494 переглядів
Кабачкова піца з кабачків у духовці

Спробуй овочеву піцу! Незвичайно, красиво та смачно! Кабачкова піца з кабачків – нетрадиційний варіант улюбленої страви. Овочева основа ніжна та соковита, і немає необхідності додавати якийсь соус. Компоненти для начинки підійдуть будь-які за бажанням. Смачно і в теплому, і холодному вигляді!
Рецепт на:
4 порції
Час приготування
1 годину
Інгредієнти
Порцій:
4
Яйце куряче 2 шт
Манна крупа 50 г
Борошно пшеничне 50 г
Розпушувач тіста 0.25 ч. л.
Ковбаса 110 г
Твердий сир 50 г
Олія 1 ч. л.
Петрушка 4 г
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити кабачкову піцу з кабачків у духовці? Підготуйте потрібні інгредієнти. Я взяла варено-копчену свинину, підійде будь-яка ковбаса, шинка. Петрушку можна замінити на кріп чи зелену цибулю.
Крок 2
Які кабачки підійдуть найкраще? Вибирайте молоді плоди з ніжною шкіркою. Помийте їх та очистіть від шкірки. Дуже тоненьку шкірку зрізати необов'язково. Якщо використовуєте зрілі кабачки, зріжте грубу шкірку і виріжте серединку. Натріть кабачок на великій тертці, відіжміть від зайвого соку.
Крок 3
Перекладіть кабачкову масу в миску відповідного розміру. Додати яйця, посолити. Перемішайте до однорідного стану.
Крок 6
Просійте в миску змішане борошно з розпушувачем, додайте манну крупу, добре перемішайте. Кількість борошна може бути більшою або меншою. Все залежить від її властивостей. Тому просійте муки трохи більше на той випадок, якщо доведеться додавати. Орієнтуйтесь на бажану консистенцію тесту. Воно має бути густим, як на оладки. Якщо тісто недостатньо густе, додайте ще ложку борошна.
Крок 7
Миску з тістом прикрийте рушником і залиште на 20 хвилин, щоб клейковина в борошні розійшлася і манка набрякла.
Крок 9
Сир натріть на дрібній або великій тертці. Підійде будь-який сир, що добре плавиться. Можна використовувати суміш твердого сиру та моцарели.
Крок 11
Зручно використовувати спеціальну форму для випікання піци. У мене звичайна роз'ємна d=22 см. Застеліть пергаментом форму. Незалежно від якості пергаменту змастіть його олією, щоб після випічки було легше його зняти.
Крок 12
Зверху посипте тісто рівномірно базиліком або ароматними травами до смаку. Підійде суміш прованських, італійських трав.
Крок 14
Помідори візьміть щільні, м'ясисті, щоб при нарізанні та запіканні вони добре зберегли свою форму. Тоді піца буде акуратнішою. Помідор помийте, обсушіть, наріжте гострим ножем на кружечки. Викладіть кружечки помідора на м'ясо.
Крок 16
Запікайте кабачкову піцу в заздалегідь розігрітій до 180С духовці близько 25 хвилин. Час і температура випікання може відрізнятись від зазначеного, оскільки духові шафи у кожного працюють по-різному. Враховуйте особливості вашої техніки. Як перевірити готовність? Якщо зверху утворилася рум'яна сирна скоринка, а знизу тісто схопилося, краєчки стали золотистими, отже, піца готова. Дістаньте форму з піцою з духовки і дайте їй трохи охолонути.
Така основа для піци з кабачка суттєво відрізняється від звичних класичних варіантів. Відразу після випікання вона дуже ніжна. Краще почекати, щоб тісто трохи ущільнило, тоді піцу буде легко розрізати на акуратні шматочки.
За бажанням на помідори можна викласти скибочки болгарського перцю, оливки, тонкі кільця червоної цибулі. Можна додати платівки обсмажених печериць. Замість ковбасних виробів підійде відварне філе курки або індички.
Щоб піца вийшла тоншою, використовуйте форму діаметром 24-26 см.