• 233 переглядів
Паста карбонара з шинкою та вершками

Оригінальна, пікантна, апетитна, на вечерю! Паста карбонара з шинкою і вершками - одна з варіацій класичного рецепта. У цьому випадку замість традиційного бекону використовується шинка, а соус готується на основі вершків. Що залишається незмінним - це багато сиру і меленого чорного перцю.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
6
Для соусу
Шинка 200 г
Яєчні жовтки 1 шт
Часник 1 зуб.
Олія оливкова 2 ст. л.
Перець чорний мелений за смаком
Покрокове приготування
Крок 1
Як зробити пасту карбонара з шинкою та вершками? Підготуйте продукти. Макарони беріть тільки з твердих сортів пшениці, вони найменш розварюються під час приготування. Для карбонари бажано використовувати пармезан. Завдяки йому паста набуває трохи гоструватого смаку й особливого аромату. Звісно, пармезан можна замінити на інший твердий сир, але тільки хорошої якості. Класична приправа для карбонари - чорний мелений перець.
Крок 3
Шинку наріжте тонкими брусочками. Шинку вибирайте не дуже жирну - калорій у страві й так достатньо.
Крок 4
Поставити воду для варіння пасти. На сковороді розігрійте на середньому вогні оливкову олію, викладіть часник. Прогрійте часник, помішуючи, 1 хвилину, потім приберіть його зі сковороди. Так олія набуде пікантного смаку й аромату. За бажання часник можете залишити, але тоді його краще дрібно порізати.
Крок 5
Пасту опустіть у киплячу підсолену воду та відваріть протягом приблизно 7 хвилин до стану аль денте (дивіться на пакуванні своїх спагеті), тобто трохи недоварюючи. Шинку викладіть на пательню та обсмажте на помірному вогні до рум'яної скоринки, періодично помішуючи.
Крок 6
Приготуйте соус. Як зробити соус? Підготуйте продукти для нього. Вершки можете брати будь-якої жирності, але я раджу використовувати 20% - вони найкраще підходять саме для соусів. У невеликій мисці збийте жовток із вершками.
Крок 8
Решту сиру викладіть до вершків. Додайте чорний мелений перець, за бажанням посоліть, потім перемішайте. Я сіль не додаю, мені вистачає солоності сиру.
Крок 10
Одразу викладіть пасту на сковороду до шинки, перемішайте. Прогрійте на повільному вогні 1-2 хвилини.
Соус доволі швидко вистигає та густіє, тому найкраще їсти пасту одразу. Тільки приготована, гаряча вона особливо смачна та ароматна.
Приготувавши пасту карбонара один раз, просто неможливо не повторити цю страву знову.