• 376 переглядів
Запечений тунець у духовці у фользі

Корисний, апетитний, тане в роті, шалено смачний! Тунець, запечений у духовці у фользі, виходить надзвичайно ніжним і соковитим. Ця риба низько калорійна, тому страви з тунцем сміливо можна включати в раціон, навіть якщо ви на дієті. Таку страву також можна подати і на святковий стіл.
Рецепт на:
6 порцій
Час приготування
1 годину 30 хвилин
Інгредієнти
Порцій:
6
Покрокове приготування
Крок 1
Як запекти тунця в духовці у фользі? Підготуйте продукти. Якщо риба у вас заморожена, розморозьте її, переклавши з морозилки на нижню полицю холодильника. Кількість часнику регулюйте на свій смак.
Крок 2
Рибу очистіть від луски, помийте та випатрайте, добре видаляючи нутрощі. Також добре промийте тушку всередині. Ретельно промокніть тунця паперовим рушником.
Крок 4
Приготуйте маринад. Як зробити маринад? У чашці змішайте сметану (будь-якої жирності), майонез, пропущені через прес зубчики часнику і кріп. Кріп попередньо помийте, обсушіть і дрібно порубайте.
Крок 5
Влийте лимонний сік і добре перемішайте всі інгредієнти. Соус для маринаду готовий. Ви можете використовувати тільки сметану, без майонезу, тоді знизиться калорійність страви.
Крок 6
Візьміть фольгу, краще скласти її у два шари, для міцності. Викладіть на фольгу тунця. Тепер як слід обмажте його соусом для маринаду - і всередині, і зовні, з усіх боків.
Крок 8
Загорніть тушку щільно фольгою і відправте в холодильник хвилин на 30. Цього часу буде достатньо для маринування. Духовку увімкніть розігріватися на 160 градусів. Потім викладіть рибу у фользі на деко і відправте запікатися на 1 годину.
Крок 9
За 10 хвилин до закінчення готування розріжте фольгу, відкрийте рибу і запечіть її до золотистої скоринки.